Un scriitor roman a castigat o prestigioasa distinctie europeana. Romanul sau de debut i-a adus premiul cel mare

Un scriitor roman a castigat o prestigioasa distinctie europeana. Romanul sau de debut i-a adus premiul cel mare

Premiile vor fi acordate in cadrul unei ceremonii ce va avea loc in 31 mai, la Concert Noble din Bruxelles, in prezenta Comisarului European pentru Educatie, Cultura, Tineret si Sport, Tibor Navracsics, a Silviei Costa, presedintele Comisiei pentru Cultura si Educatie din Parlamentul European si i prezenta unor reprezentanti ai Presedintiei olandeze a Uniunii Europene. Fiecare castigator primeste 5.000 euro si, mai important, beneficiaza de promovare si vizibilitate internationala la cele mai importante targuri de carte ale Europei, inclusiv cele de la Frankfurt, Londra si Paris.

acum 51 luni (6 Apr 2016)

Claudiu Mihail Florian este cel de-al treilea scriitor roman care primeste Premiul Uniunii Europene pentru Literatura, dupa Razvan Radulescu si Ioana Parvulescu.

Romanul reprezinta incercarea de portretizare a confluentei dintre cinci mentalitati: ardeleneasca, olteneasca, saseasca, regateana, vest-germana, patru generatii: strabunici, bunici, parinti, copil - prezente sincronic, in acelasi moment temporal, trei istorii: romaneasca, saseasca, germana, doua culturi: a romanilor si a sasilor transilvaneni si a unui prezent continuu: mijlocul anilor '70 in Romania, potrivit prezentarii facute de Biroul Europa Creativa Romania. Este licentiat in Germanistica, la Bucuresti, si magister in Stiinte Umaniste Interdisciplinare in limba Germana, la Bucuresti si in Istorie Contemporana, la Bielefeld / Germania.

Premiul se acorda anual, incepand cu 2009, unor scriitori contemporani de opere de fictiune din fiecare tara participanta la competitie, tarile participante fiind selectate anual, prin rotatie. Cei 12 laureati din acest an sunt scriitorii Christophe Van Gerrewey (Belgia),Tanja Stupar-Trifunovic (Bosnia si Hertegovina),Antonis Georgiou (Cipru), Bj?rn Rasmussen (Danemarca), Paavo Matsin (Estonia), Selja Ahava (Finlanda),Nenad Joldeski (Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei),Benedict Wells (Germania),Gast Groeber (Luxemburg),Claudiu M.

Premiile vor fi acordate in cadrul unei ceremonii ce va avea loc in 31 mai, la Concert Noble din Bruxelles, in prezenta Comisarului European pentru Educatie, Cultura, Tineret si Sport, Tibor Navracsics, a Silviei Costa, presedintele Comisiei pentru Cultura si Educatie din Parlamentul European si i prezenta unor reprezentanti ai Presedintiei olandeze a Uniunii Europene.

Fiecare castigator primeste 5.000 euro si, mai important, beneficiaza de promovare si vizibilitate internationala la cele mai importante targuri de carte ale Europei, inclusiv cele de la Frankfurt, Londra si Paris. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro