Un roman propune vehiculul viitorului: nu polueaza si nu foloseste combustibil

Un roman propune vehiculul viitorului: nu polueaza si nu foloseste combustibil

Cei mai interesati au fost alti inventatori, care doreau sa afle care e principiul de deplasare, cum se incarca si tot felul de amanunte pe care nu le puteam oferi", povesteste Claudiu, care nu renunta la ideea lui si crede in continuare ca vehiculul creat este o solutie pentru transportul urban.

acum 89 luni (23 Feb 2017)

Tanarul, nascut in Lugoj, a avut ca lucrare de licenta la absolvirea facultatii un proiect cu care si-a impresionat colegii si profesorii. In opinia lui Claudiu, este cea mai buna varianta de transport in interiorul oraselor, care au devenit extrem de aglomerate. De fapt, e vorba de o tricicleta care se deplaseaza cu ajutorul pedalelor si a energiei electrice si atinge o viteza de circa 50 de km/h.

"Ideea era sa proiectez un vehicul pe trei roti, care sa fie ecologic, sa foloseasca curent electric pentru propulsie si sa poata fi actionat cu pedale. In acelasi timp, am imaginat un vehicul care sa te apere de intemperii, sa fie comod si ergonomic", arata Claudiu Petrean. Nu a gasit un producator

Tanarul a gandit vehiculul ca unul de serie, insa, chiar daca au trecut deja trei ani de cand a finalizat primul exemplar, pana acum nu a gasit o varianta de a multiplica tricicleta sa. Cei mai interesati au fost alti inventatori, care doreau sa afle care e principiul de deplasare, cum se incarca si tot felul de amanunte pe care nu le puteam oferi", povesteste Claudiu, care nu renunta la ideea lui si crede in continuare ca vehiculul creat este o solutie pentru transportul urban.

Claudiu Petrean este decis sa-si imbunatateasca opera si sa caute un producator interesat sa o scoata pe piata ca produs de serie. "Momentan nu m-am mai ocupat de acest proiect pentru ca trebuia sa mai investesc niste bani in el, dar vreau sa-l modific si sa-l fac si mai stabil. O sa-i ii adaug o roata si poate un volan, sa poata fi condus mai usor. O sa vad pe viitor cum va evolua", spune tanarul, increzator ca intr-o buna zi, pe strazile marilor orase va vedea oamenii circuland cu vehiculul realizat de el. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro