Un roman, negociator de pace, despre atentatele teroriste din Europa: "Teroarea atrage teroare. Iertarea este importanta pentru a curata trecutul"

Un roman, negociator de pace, despre atentatele teroriste din Europa:

Negociatorul de pace crede ca introducerea de cursuri de educatie pentru pace in scoli ar stimula pe termen lung intelegerea conflictelor, cu cauze si solutii, cunoasterea si aplicarea paletei largi de soutii posibile pentru transformarea conflictelor prin mijloace pasnice. Astfel de momente necesita punti de umanitate, nu prapastii de ura - la nivel concret, de discurs si actiune. "Acest lucru necesita o viziune pe termen lung si o intelegere practica a castigului care vine din actiuni non-militare de asigurare a securitatii.Cea mai buna siguranta ti-o ofera relatiile functionale, ferme si respectuoase cu vecinii si alti parteneri economici, culturali si politici", afirma Sabin.

acum 95 luni (30 Mar 2016)

Rasa umana e una singura, iar atacuri sinucigase si inutile precum cele din Bruxelles, Ankara si Lahore sunt o dovada ca varsta noastra emotionala, mentala si spirituala este subdezvoltata raportata la potential. Unii dintre noi, indivizi, grupari, state, mai cred ca prin violenta extrema iti poti atinge scopurile si ca a ucide semeni, indiferent de motiv, e legitim", spune Sabin Muresan.

In opinia negociatorului de pace, sinucigasii sunt doar in varful unui aisberg, modelat de politica externa a marilor puteri si actiunile economice ale marilor industrii - inclusiv cea de armament. Aici e potentialul de transformare pozitiva pe care il putem activa, atunci cand simtim tristete, revolta si frica.

Sabin Muresan spune ca Belgia este unul din producatorii si comerciantii principali de armament din lume si ca armata belgiana a participat in ultimii ani la atacuri aeriene in zona Orientului Mijlociu, fapt care poate alimenta aversiunea gruparilor radicale. Iertarea este importanta pentru a curata trecutul si a putea construi o alta relatie cu restul lumii", este de parere Sabin Muresan.

Negociatorul de pace crede ca introducerea de cursuri de educatie pentru pace in scoli ar stimula pe termen lung intelegerea conflictelor, cu cauze si solutii, cunoasterea si aplicarea paletei largi de soutii posibile pentru transformarea conflictelor prin mijloace pasnice.

"Exista organizatii (ca de exemplu Badael) care lucreaza din interior pentru transformarea pasnica a conflictelor in Siria. Exista politicieni si clerici moderati care poarta dialoguri si sunt preocupati de o schimbare pasnica. Exista informati clare in favoarea interventilor directe ce pot fi facute pentru a stopa sursele de finantare, sprijin politic, militar si economic, ale gruparilor inarmate. Este nevoie de vointa de a actiona strategic in directia asta", considera Sabin Muresan.

In toata aceasta nebunie s-ar impune o schimbare de paradigma la nivel individu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro