Un roman cu vointa de fier: Romania va avea, din nou, un reprezentant in cel mai dur concurs de anduranta din lume

Un roman cu vointa de fier: Romania va avea, din nou, un reprezentant in cel mai dur concurs de anduranta din lume

Acum, Mihai a reusit, din nou, sa-si asigure un loc printre cei mai buni triatlonisti pe distanta Ironman din lume prin pozitionarea de la Ironman Zurich, Elvetia, cursa unde s-a pozitionat pe locul 5 la categoria sa de varsta (25-29), din 78 de concurenti, cu un timp de 9 ore, 33 de minute si 11 secunde.

acum 62 luni (1 Aug 2016)

Mihai Baractaru (27 de ani) devenea, in 2015, primul triatlonist roman din istorie care reusea performanta calificarii (ca amator) la cel mai important eveniment al triatlonului de anduranta tip Ironman, Campionatul Mondial Ironman din Hawaii, unde probele sunt: 3,86 kilometri inot, 180,25 kilometri ciclism, maraton - 42,185 kilometri.

Mihai a terminat, anul trecut, cursa cu un timp de 10 ore, 9 minute si 39 de secunde, situandu-se pe locul 48 din 112 la categoria de varsta, 25-29 de ani si locul 390 din 1705 concurenti la masculin si locul 416 din 2308 la general.

Acum, Mihai a reusit, din nou, sa-si asigure un loc printre cei mai buni triatlonisti pe distanta Ironman din lume prin pozitionarea de la Ironman Zurich, Elvetia, cursa unde s-a pozitionat pe locul 5 la categoria sa de varsta (25-29), din 78 de concurenti, cu un timp de 9 ore, 33 de minute si 11 secunde. Asta ii permite ca in octombrie sa participle, din nou, in cursa Campionatului Mondial de la Kona, Hawaii, unde spera sa faca o cursa si mai buna decat cea de anul trecut.

Umiditatea atinge si 90% Cursa de la Kona e recunoscuta si temuta de toti sportivii lumii, din cauza conditiilor specifice insulei fierbinte, cum e denumita, care ingreuneaza si mai mult distantele colosale de concurs: e vorba despre faptul ca temperatura aerului e situata intre 30-35 grade Celsius, umiditatea aerului atinge, deseori, 90%, iar vanturile care sufla pe insula, pe portiunea dedicata cursei de ciclism, au viteze care nu scad sub 60 metri pe secunda. Asa a fost sa fie sa ajung, din nou, la Kona si sa-mi continui drumul catre performanta de cel mai inalt nivel", a spus Mihai Baractaru. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro