Un roman care conducea un camion cu 26 de refugiati a fost retinut in Austria: "Soferului nu-i pasa de oamenii din spate"

Un roman care conducea un camion cu 26 de refugiati a fost retinut in Austria:

Purtatorul de cuvant al politiei austriece a descris interventia ca fiind una "la limita", intrucat copiii aveau deja ameteli pentru ca se aflau de prea mult timp in camionul incins si "nu ar mai fi rezistat prea mult timp", potrivit Sky News.

acum 67 luni (29 Aug 2015)

Purtatorul de cuvant al politiei austriece a descris interventia ca fiind una "la limita", intrucat copiii aveau deja ameteli pentru ca se aflau de prea mult timp in camionul incins si "nu ar mai fi rezistat prea mult timp", potrivit Sky News. Copiii, cu varste de cinci-sase ani, au fost gasiti aproape inconstienti, dar dupa ce au primit ingrijiri autoritatile au anuntat ca vietile lor nu mai sunt in pericol. Fortele de ordine au precizat ca momentul si cauza exacta a decesului nu au fost inca stabilite, dar cel mai probabil refugiatii au murit asfixiati. Trei bulgari si un afgan au fost arestati preventiv pentru 30 de zile in Ungaria, pentru implicare in cazul imigrantilor gasiti morti. Romani implicati in traficul de persoane Mai multi cetateni romani au fost retinuti pentru trafic de persoane in Ungaria si in Austria in ultimele zile, in contextul valului de imigranti cu care se confrunta Europa. Ministerul roman al Afacerilor Externe anuntase vineri ca 18 cetateni romani sunt retinuti si cercetati pentru trafic de persoane in Ungaria, in patru cazuri diferite, 16 dintre acestia aflandu-se in arestul politiei din Budapesta. Sambata, MAE a confirmat ca alti patru romani au fost retinuti de politia ungara in regiunea Csongrad, fiind suspectati de trafic de persoane. De asemenea, sambata seara, MAE a anuntat ca autoritatile austriece au confirmat retinerea a doi cetateni romani, soferi ai unor camioane in care se aflau mai multe persoane, in localitatea Braunau, respectiv la Salzburg. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro