Un roman care a aderat la Statul Islamic, retinut de procurori. Acesta ar fi avut legaturi cu persoane care au revendicat atentatul de la Paris

Suspectul, zis "Ibrahim", ar fi utilizat incepand cu luna noiembrie 2016, pe o retea de socializare, mai multe conturi personale, prin intermediul carora a postat si distribuit fotografii cu sigla gruparii teroriste DAESH, precum si inregistrari cu atacuri ale DAESH si executii, prin decapitare si impuscare, cu intentia de a le face cunoscute si de a determina castigarea de noi adepti, capabili sa recurga la savarsirea aceluiasi gen de fapte ca cele a caror promovare prin propaganda a realizat-o.

acum 85 luni (29 Jun 2017)

UPDATE 12,10: Tinta suspectului de terorism prins, joi, in judetul Arges era baza militara Mihail Kogalniceanu din judetul Constanta, sustin surse judiciare, citate de Mediafax.

Surse din randul anchetatorilor au declarat, joi, ca suspectul de terorism s-a fi deplasat , in primavara anului 2015, in zona Bazei Militare romano-americane Mihail Kogalniceanu, din Constanta, pentru a studia caile si punctele de acces, precum si modalitatea in care acest obiectiv este ingradit. Suspectul era monitorizat de serviciile de informatii inca din 2015 si a fost ridicat joi dimineata, in urma unor perchezitii in judetul Arges.

Purtatorul de cuvant al SRI, Ovidiu Marincea, a declarat la Digi24 ca suspectul a observat si monitorizat un obiectiv militar de pe teritoriul Romaniei, isi exprimase intentia in repetate randuri de a merge in Siria si incerca sa-i convinga si pe altii sa se alature Daesh, cu alte cuvinte, facea propaganda terorista. Citeste si DIICOT: Tanarul radicalizat era dispus sa se arunce in aer pentru Stat Islamic Tanarul de 17 ani din Craiova retinut, marti, de procurorii DIICOT, pentru propaganda jihadista, s-ar fi interesat de modul in care poate achzitiona arme si si-ar fi exprimat disponibilitatea sa devina martir pentru Statul Islamic (ISIS). El a spus ca radicalizarea suspectului, in varsta de 39 de ani, s-ar fi produs intr-un stat european, timp de mai multi ani, acolo unde ar fi aderat la o grupare care milita in favoarea organizatiei teroriste Daesh. Citeste si DIICOT a extins urmarirea penala, in cazul craioveanului acuzat de propaganda in favoarea ISIS Constantin Luigi Boicea a fost retinut pentru 24 de ore, joi seara, de procurorii DIICOT. Tanarul din Craiova urmeaza sa fie prezentat magistratilor de la Curtea de Apel Bucuresti, care vor decide daca emit un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui.

Suspectul, zis "Ibrahim", ar fi utilizat incepand cu luna noiembrie 2016, pe o retea de socializare, mai multe contur... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro