Un roman, aproape de a fi condamnat pe viata in SUA intr-un dosar de trafic de arme in care este implicat si fostul consilier al lui Viorel Hrebenciuc

Un roman, aproape de a fi condamnat pe viata in SUA intr-un dosar de trafic de arme in care este implicat si fostul consilier al lui Viorel Hrebenciuc

Virgil Flaviu Georgescu, un fost consultant pe probleme de securitate in Romania si broker de arme, a fost condamnat de Tribunalul Federal din Manhattan, New York, pentru conspiratie la uciderea de cetateni americani si oferire de sprijin material unei organizatii teroriste. Faptele Potrivit Departamentului american al Justitiei, Virgil Flaviu Georgescu (44 de ani), Cristian Vintila (46 de ani) si Massimo Romagnoli (45 de ani) au conspirat, in perioada mai-octombrie 2014, in vederea vanzarii unui arsenal de arme catre gherila FARC (Fortele Armate Revolutionare din Columbia), stiind ca aceasta urma sa le foloseasca pentru a dobori elicoptere si avioane americane. Astfel, Georgescu spune ca a sunat la CIA de doua ori la inceputul anului 2012, pentru a avertiza autoritatile ca a fost abordat de o cunostinta, tot un roman, la Los Angeles, care i-a propus sa se implice intr-o vanzare dubioasa de armament, potrivit transcriptului discutiilor.

acum 88 luni (26 May 2016)

Virgil Flaviu Georgescu, un fost consultant pe probleme de securitate in Romania si broker de arme, a fost condamnat de Tribunalul Federal din Manhattan, New York, pentru conspiratie la uciderea de cetateni americani si oferire de sprijin material unei organizatii teroriste. El sustine, insa, ca ar fi incercat, de fapt, sa ajute CIA prin vanzarea de arme catre gherila marxista FARC.

Inca un roman este implicat in acest caz dubios: Cristian Vintila, fost consilier al lui Viorel Hrebenciuc, si fost secretar general al Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat in timpul guvernarii PDL-PSD, din 2008-2009. De asemenea, in dosarul de trafic de arme este implicat si Massimo Romagnoli, un fost parlamentar italian.

Faptele

Potrivit Departamentului american al Justitiei, Virgil Flaviu Georgescu (44 de ani), Cristian Vintila (46 de ani) si Massimo Romagnoli (45 de ani) au conspirat, in perioada mai-octombrie 2014, in vederea vanzarii unui arsenal de arme catre gherila FARC (Fortele Armate Revolutionare din Columbia), stiind ca aceasta urma sa le foloseasca pentru a dobori elicoptere si avioane americane. In cursul unor intrevederi si discutii telefonice inregistrate, cei trei au convenit sa vanda armele unui numar de trei surse, carora le-au prezentat cataloage cu armament militar si au discutat despre modalitatea de plata si livrare a armelor.

Mai exact, Vintila le-a prezentat surselor un catalog care includea pistoale si arme automate, iar Romagnoli a prezentat un catalog cu arme automate si lansatoare de rachete. Cetateanul italian s-a mai angajat sa furnizeze, in mod fraudulos, Certificate de Utilizator Final (EUC), pentru a face tranzactia sa para legitima. Cei doi romani si italianul ar fi incercat sa vanda arme in valoare de 17 milioane de dolari.

In Statele Unite, ei au fost acuzati de conspiratie in vederea uciderii unor ofiteri sau angajati americani - pentru... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro