Un roman a fost rapit in Burkina Faso. El este victima unui grup de teroristi din Mali

Un roman a fost rapit in Burkina Faso. El este victima unui grup de teroristi din Mali

Mina de mangan Tambao, situata in provincia Oudalan, la aproximativ 20 de kilometri de Mali, a fost atacata de un grup de teroristi provenind din Mali. MAE: Am activat celula de criza si am trimis instuctiuni misiunilor din zona MAE s-a autosesizat, a activat Celula de Criza si a transmis instructiuni misiunilor diplomatice din zona, in cazul romanului rapit intr-un incident din Burkina Faso, a informat, sambata seara, Ministerul de Externe.

acum 79 luni (4 Apr 2015)

Romanul este victima unui grup de teroristi din Mali, au declarat surse citate de site-ul de stiri Burkina24.com. Mina de mangan Tambao, situata in provincia Oudalan, la aproximativ 20 de kilometri de Mali, a fost atacata de un grup de teroristi provenind din Mali.

Incidentul a avut loc la mina de mangan Tambao, administrata de Pan African Minerals, o filiala a Timis Corporation, compania lui Frank Timis, om de afaceri cu cetatenie romana si australiana, care locuieste la Londra si are investitii in Africa de Vest, in special in domeniul petrolier si minerit.

Souleymane Mihin, directorul din Burkina Faso al companiei Pan African Minerals, a declarat ca cinci persoane inarmate l-au rapit pe roman dupa ce au atacat o patrula de securitate pe care acesta o conducea. O sursa din domeniul securitatii din Burkina Faso a precizat ca rapitorii s-au indreptat spre granita cu nordul statului Mali, situata in apropiere, dupa ce l-au rapit pe roman. De asemenea, au fost organizate echipe in Burkina Faso pentru a-l cauta pe barbat, a adaugat sursa. In trecut, cetatenii straini rapiti au fost dusi in zonele desertice din nordul Mali si ulterior eliberati in schimbul unor rascumparari. Totusi, surse din industria mineritului au declarat ca incidentul ar putea fi legat de faptul ca Pan African Minerals a avut relatii tensionate cu comunitatea locala din zona minei. MAE: Am activat celula de criza si am trimis instuctiuni misiunilor din zona MAE s-a autosesizat, a activat Celula de Criza si a transmis instructiuni misiunilor diplomatice din zona, in cazul romanului rapit intr-un incident din Burkina Faso, a informat, sambata seara, Ministerul de Externe. "Celula de Criza s-a reunit deja in vederea analizarii tuturor informatiilor si pentru adoptarea masurilor specifice", institutiile care fac parte din aceasta structura fiind in contact permanent, a precizat MAE, intr-un comunicat remis agentiei Mediafax. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro