Un roman a doborat recordul european la parasutism. A sarit de la 10 500 de metri

Un sportiv roman, Gabriel Dan Chiriac, a doborat recordul european de lansare cu parasuta, executand un salt de la 10 500 de metri, informeaza TVR. Pentru saltul de la peste 10.000 de metri trebuie sa rezisti la temperaturi de sub -60 de grade Celsius.

acum 87 luni (3 Apr 2017)

Un sportiv roman, Gabriel Dan Chiriac, a doborat recordul european de lansare cu parasuta, executand un salt de la 10 500 de metri, informeaza TVR.

Gabriel Dan Chiriac a facut un salt de la o inaltime cu peste un kilometru mai mare decat in cazul precedentului record, stabilit acum 4 ani de un finlandez.

In cadere libera, Chiriac a atins viteza de 330 de kilometri la ora.

A plutit aproximativ un sfert de ora, pana a aterizat cu bine la sol, langa localitatea brasoveana Halchiu, la 15 km de Sanpetru, localitatea din care s-a ridicat balonul.

Si pilotarea balonului la inaltimi de peste 10.000 de metri presupune o pregatire speciala.

Gabriel Dan Chiriac nu este doar parasutist: face alpinism si scufundari, tot la nivel de performanta. De peste 30 de ani de cand lucreaza la Aeroclubul Romaniei a adunat aproximativ 2000 de salturi.

Pentru saltul de la peste 10.000 de metri trebuie sa rezisti la temperaturi de sub -60 de grade Celsius.

Recordul de astazi va fi omologat abia dupa ce aparatura de zbor de la bordul balonului va fi verificata de experti. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro