Un referendum despre Romania. "A gira initiativa inseamna a fi partas la calcarea in picioare a principiilor elementare care guverneaza o tara"
Coalitia de guvernare trebuie sa isi asume si felul in care tentativa de modificare a Constitutiei divizeaza societatea si ne imparte in cetateni de rangul I si de rangul II, si un eventual esec la urne, si discursul de ura promovat de artizanii modificarii Constitutiei. Rand pe rand asistam la degradarea democratiilor din regiune, in Polonia au fost puse sub semnul intrebarii drepturile reproductive ale femeilor, in Ungaria s-a ajuns extrem de departe, inclusiv la interzicerea unor organizatii non-guvernamentale si un atac asupra unei universitati, in Rusia persoanele gay sunt ucise si trimise in lagare de concentrare, in timp ce regimul Putin incarcereaza orice opozitie politica, de Turcia am pomenit mai sus, in Slovacia si Croatia s-au organizat referendumuri pentru interzicerea casatoriilor gay, si lista poate continua.
>
Initiativa Coalitiei pentru Familie nu a avut o viata usoara pana acum, lucrurile tergiversandu-se timp de aproape doi ani. Cu toate acestea, avem o decizie a Curtii Constitutionale in iulie 2016, care a dat unda verde initiativei si un vot covarsitor dat de Camera Deputatilor pe 9 mai 2017. Clasa politica, in frunte cu 'social-democratii' de carton, pare totusi hotarata sa calce in picioare orice cutuma parlamentara, orice norma elementara de bun simt, pentru a avansa interesele unui grup conservator cu stranse legaturi cu diverse culte religioase.
(...) modificarea Constitutiei ar trebui sa ne intereseze pe toti, pentru ca e vorba despre noi toti si despre felul in care ne raportam la stat si la Celalalt de langa noi. Coalitia de guvernare trebuie sa isi asume si felul in care tentativa de modificare a Constitutiei divizeaza societatea si ne imparte in cetateni de rangul I si de rangul II, si un eventual esec la urne, si discursul de ura promovat de artizanii modificarii Constitutiei. La 26 de ani de la Revolutie, la 16 ani de la dezincriminarea homosexualitatii, am ajuns sa votam daca persoanele LGBT merita sau nu sa fie considerati oameni, egali cu toti ceilalti din cetate.
Decizia PSD de a merge mai departe cu aceasta initiativa trebuie condamnata in termeni categorici, iar presedintele Klaus Iohannis are datoria de a cere o pozitie din partea Comisiei de la Venetia cu privire la modificarea Constitutiei. Rand pe rand asistam la degradarea democratiilor din regiune, in Polonia au fost puse sub semnul intrebarii drepturile reproductive ale femeilor, in Ungaria s-a ajuns extrem de departe, inclusiv la interzicerea unor organizatii non-guvernamentale si un atac asupra unei universitati, in Rusia persoanele gay sunt ucise si trimise in lagare de concentrare, in timp ce regimul Putin incarcereaza orice opozitie politica, de Turcia am pomenit mai sus, in Slovacia si Croatia s-au organizat referendumuri pentru interzicerea casatoriil... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro