Un profesor universitar cunoscut ameninta cu demisia daca rectorul UMF Cluj nu-si retrage sustinerea pentru "ministrul pamblica"

Un profesor universitar cunoscut ameninta cu demisia daca rectorul UMF Cluj nu-si retrage sustinerea pentru

Constantin Ciuce a postat pe Facebook un mesaj in care ii critica pe semnatarii scrisorii si ameninta ca isi va da demisia din Senatul Universitatii de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu", daca rectorul Alexandru Irimie nu-si va retrage semnatura. Citind scrisoarea de sustinere a domnului Valentin Popa, in functia de ministru al Educatiei, semnata de catre rectori, ma intreb unde este demnitatea acestora si ce transmit, prin atitudinea de solidaritate comunitatii academice si generatiilor de actuali si posibili studenti?

acum 70 luni (29 Jan 2018)

Constantin Ciuce a postat pe Facebook un mesaj in care ii critica pe semnatarii scrisorii si ameninta ca isi va da demisia din Senatul Universitatii de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu", daca rectorul Alexandru Irimie nu-si va retrage semnatura. Reputatul profesor considera ca "Imposibilitatea de a te exprima corect in limba romana ar trebui sa fie o bariera de netrecut pentru oricare dintre profesiile ce implica activitate didactica, de la gradinita la universitate". Mesajul lui Ciuce "Imposibilitatea de a te exprima corect in limba romana ar trebui sa fie o bariera de netrecut pentru oricare dintre profesiile ce implica activitate didactica, de la gradinita la universitate. Citind scrisoarea de sustinere a domnului Valentin Popa, in functia de ministru al Educatiei, semnata de catre rectori, ma intreb unde este demnitatea acestora si ce transmit, prin atitudinea de solidaritate comunitatii academice si generatiilor de actuali si posibili studenti? Cand au decis sa semneze scrisoarea de solidaritate, rectorii nu au putut sa o faca in nume propriu, pentru ca pozitia lor publica este strans legata de imaginea universitatii pe care o conduc. Regret sa constat ca nici UMF Iuliu Hatieganu nu face exceptie de la ceea ce as putea numi, cu tristete, confirmarea la cel mai inalt nivel a degradarii scolii romanesti. Daca rectorul UMF Iuliu Hatieganu nu isi retrage semnatura de pe scrisoarea de sustinere, imi voi da demisia din senatul universitatii", a scris Ciuce pe contul sau de Facebook. Rectorul UBB neaga ca l-ar fi sustinut pe Popa Ioan Aurel Pop, rector al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, a negat ca ar fi sustinut nominalizarea lui Valentin Popa pentru functia de ministru al Educatiei. Numele lui Pop a aparut pe o lista in care si-ar fi inscris semnaturile de sustinere 45 de rectori din tara. Citeste si Rectorul UBB neaga ca ar fi semnat scrisoarea pentru sustinerea "ministrului pamblica": "Ma deranjeaza la culme magariile astea" ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro