Un profesor din Focsani acuza Guvernul de etnocid cultural. "Nici Ceausescu nu a indraznit asemenea masuri impotriva poporului roman"

Un profesor din Focsani acuza Guvernul de etnocid cultural.

Era normal ca, dupa 1989 sa se incerce recuperarea culturala a valorilor pierdute si stalcite in anii dictaturii comuniste: limba romana inghesuita de cea rusa, trebuia sa respire din nou, credinta acestui neam sa fie redesteptata si recuperata din adancul sufletului umilit de ateism, iar istoria sa fie reasezata in tiparele cerute de stiinta care se doreste a fi. Pentru ca, acum, in perioada sarbatorilor de iarna - cand romanul se gandeste ce va sa puna pe masa de Craciun, cei care au ajuns, vremelnic, in functii de conducere a tarii, coc lucruri pe care nici regimul, atat de blamat de catre unii - cel ceausist! Las la o parte faptul ca, in prezent, foarte putini elevi isi mai obosesc mintea si consuma timpul cu cititul, fiind confiscati, in mare masura, de tehnologia moderna care-i limiteaza foarte mult si afirm ca este un alt atentat la viitorul romanilor, care se vor vedea cu mai putini cunoscatori ai propriei limbi, din ce in ce mai putini!

acum 58 luni (24 Dec 2015)

Ministerul Educatiei a lansat in dezbatere publica trei propuneri de plan-cadru pentru invatamantul gimnazial. Documentul face referire la disciplinele de invatamant pentru elevii de la clasele V-VIII si cate ore vor fi consacrate fiecarei materii.

Potrivit propunerilor, din programa ar urma sa dispara Limba Latina, o ora de Limba Romana de la clasa a V-a, iar disciplina Istorie va ramane cu o ora pe saptamana.

Profesorul focsanean, Florinel Agafitei, se arata indignat de aceste propuneri si a adresat o scrisoare deschisa in care demonteaza punct cu punct propunerile Guvernului. - INCEPUT DE ETNOCID CULTURAL IN ROMANIA CONTEMPORANA - MASURI CE SE VOR A FI LUATE IMPOTRIVA POPORULUI ROMAN, PE CARE NICI REGIMUL LUI CEAUSESCU NU LE-A LUAT!

Pentru a intelege mai bine sensul dat expresiei ne folosim de explicatia oferita de Enciclopedia libera - se poate merge si la DEX!: .

Istoria romanilor din ultimul veac ne-a aratat ca in spatiul dintre Carpati, Dunare si Mare, totul este posibil, inclusiv stergerea identitatii noastre nationale, pentru care generatii remarcabile de personalitati luptasera in secolul al XIX-lea si in prima jumatate a secolului al XX-lea. Era normal ca, dupa 1989 sa se incerce recuperarea culturala a valorilor pierdute si stalcite in anii dictaturii comuniste: limba romana inghesuita de cea rusa, trebuia sa respire din nou, credinta acestui neam sa fie redesteptata si recuperata din adancul sufletului umilit de ateism, iar istoria sa fie reasezata in tiparele cerute de stiinta care se doreste a fi. Cu cat o natiune este mai putin constienta de limba pe care o vorbeste, cu atat se va exprima mai greu si nu va putea sa-si apere drepturile, libertatile; cu cat o natiune este mai putin credincioasa si mai fara de morala, cu atat va fi mai usor sa se spuna ca "Dumnezeu a murit" a doua oara si in Romania; cu cat se va cunoaste mai putina istorie, din ce in ce ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro