Un procuror sef a fost condamnat din cauza lehamitei fata de munca

Un procuror sef a fost condamnat din cauza lehamitei fata de munca

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie a Romaniei au admis acordul de recunoastere a vinovatiei semnat intre fosta sefa a Parchetului de pe langa Judecatoria Pascani, Emma Danis, si anchetatori.

acum 96 luni (21 Jun 2015)

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie a Romaniei au admis acordul de recunoastere a vinovatiei semnat intre fosta sefa a Parchetului de pe langa Judecatoria Pascani, Emma Danis, si anchetatori. Acuzata de abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual si favorizarea infractorului, Danis a fost condamnata la doi ani de inchisoare cu suspendare dupa ce a mintit in documente oficiale ca ar fi solutionat in jur de 140 de dosare. "Mentionam ca acordul de recu-noastere a vinovatiei a fost incheiat de Parchetul de pe lan-ga Inalta Curte de Casatie si Justitie cu inculpata la data de 26 noiembrie 2014", au precizat reprezentantii acestei institutii.

Dosare uitate in sertar

Danis a ajuns in vizorul anchetatorilor in anul 2011, atunci cand s-a descoperit ca aceasta avea mai multe dosare penale pe care ar fi trebuit sa le instrumenteze, insa in care nu a efectuat munca judiciara. Mai mult decat atat, in raportarile pe care Danis le facea Parchetului Curtii de Apel Iasi, aceasta ar fi mentionat ca dosarele sale sunt solutionate. In total, 142 de dosare ar fi fost "uitate" in sertar de fosta sefa a Parchetului local din Pascani.

Dupa ce sefii sai i-au descoperit faptele, respectivele cauze au fost preluate de procurorii din Iasi si solutionate, acolo unde se impunea, cu trimitere in judecata. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro