Un procuror de la DNA explica intr-un film documentar cum l-a facut pe miliardarul Ioan Niculae sa recunoasca ca a mintit in declaratii

Un procuror de la DNA explica intr-un film documentar cum l-a facut pe miliardarul Ioan Niculae sa recunoasca ca a mintit in declaratii

(Captura foto din filmul documentar: Paul Dumitriu pune un afis pe usa biroului sa nu fie deranjat de colegi pentru ca are audieri) Procurorul arata ca nu este usoara ancheta in cazurile de coruptie pe care le-a instrumentat. "La un sfert de secol de la caderea dictaturii comuniste, tara este in continuare parazitata de o coruptie endemica si organizata, care a curpins clasa politica aproape in totalitate si afecteaza existenta zilnica a intregii populatii", scrie la prezantarea filmului.

acum 76 luni (17 Oct 2017)

Paul Dumitriu este unul dintre oficialii intervievati in filmul documentar "Roumanie, le grand menage" ("Romania, Marea curatenie"). Filmul urmeaza sa fie prezentat maine la Festivalul international de film documentar "Astra" de la Sibiu.

Procurorul a explicat in film, o parte din pelicula a fost postat pe site-ul Arte, cum a decurs audierea lui Iona Niculae, implicat in doarul de finantare ilegala a PSD. " M-a timp de mai multe ore la interogatoriu.

(Captura foto din filmul documentar: Paul Dumitriu pune un afis pe usa biroului sa nu fie deranjat de colegi pentru ca are audieri)

Procurorul arata ca nu este usoara ancheta in cazurile de coruptie pe care le-a instrumentat. Este ca o partida de sah, tu avansezi, el avanseaza, iar la final vedem ce facem", a spus anchetatorul.

Dumitriu arata ca retelele de coruptie sunt asemanatoare cu cele de crma organizata. "Practic vorbim de un sistem feudal, in care seniorul, in schimbul unui beneficiu, are vasali. Practic, pana la urma, aceasta coruptie piramidala nu difera de structurile de crima organizata.

CV-ul lui Dumitriu

Paul Dumitriu (Foto: captura ARTE) a fost consilier al fostului ministru al Justitiei Monica Macovei. El asemnat rechizitoriul in dosarul "Transformatorul", in care fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat in ianuarie 2014, la cinci ani de inchisoare.

In cazul "Mita la PSD", Niculae a primit, in aprilie 2015, o pedeapsa de doi ani si jumatate de inchisoare cu executare.

In aprilie 2016, senatorul UNPR Marius Isaila a fost condamnat, in prima instanta, la patru ani de inchisoare cu executare. Si acest rechizitoriu a fost semnat de procurorul Paul Dumitriu.

"Un vant proaspat bate in Romania"

Pe site-ul Fesvalului, la prezentarea filmului documentar, se arata c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro