Un primar din Suceava cercetat de DNA a scapat de arestul la domiciliu pentru ca procurorii nu au trimis la timp cererea de prelungire a mandatului

Un primar din Suceava cercetat de DNA a scapat de arestul la domiciliu pentru ca procurorii nu au trimis la timp cererea de prelungire a mandatului

Decizia Curtii Constitutionale este defintiva, conditii in care este de asteptat ca Savel Botezatu, primarul suspendat al comunei Udesti sa fie eliberat in cursul zilei de maine, deoarece procurorii DNA au depus, in cazul sau, cererea de prelungire cu mai putin de 5 zile de la expirarea mandatului de arestare.

acum 68 luni (3 May 2015)

Savel Viorel Botezatu, primarul suspendat la comunei Udesti, este aproape de a reusi sa scape de arestul la domiciliu. 235 alin (1) din Codul de Procedura Penala, prin care s-a retinut ca "propunerea de prelungire a arestarii preventive impreuna cu dosarul cauzei se depun la judecatorul de drepturi si libertati cu cel putin 5 zile inainte de expirarea duratei arestarii preventive".

In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala a constatat ca in cazul nedepunerii propunerii de prelungire a arestarii preventive cu cel putin 5 zile inainte de expirarea duratei arestarii preventive atrage incidenta normelor procesuale penale ale art.268 alin. (1) din Codul de Procedura Penala, sanctiunea fiind decaderea procurorului din exercitiul dreptului de a depune propunerea de prelungire a duratei arestului preventive si nulitatea actului facut peste termen.

Decizia Curtii Constitutionale este defintiva, conditii in care este de asteptat ca Savel Botezatu, primarul suspendat al comunei Udesti sa fie eliberat in cursul zilei de maine, deoarece procurorii DNA au depus, in cazul sau, cererea de prelungire cu mai putin de 5 zile de la expirarea mandatului de arestare. Curtea de Apel Suceava, i-a dat dreptate inca de acum doua luni de zile, insa a fost nevoie de o decizie definitiva pentru ca fostul primar sa poata sa ceara sa fie cercetat in libertate.

Savel Botezatu, fostul primar al comunei Udesti, este cercetat de procurorii DNA Suceava, fiind acuzat de comiterea infractiunilor de influentarea declaratiilor, santaj si prezentarea de documente ori declaratii false, inexact sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor.

Procurorii anticoruptie suceveni au retinut in sarcina lui Savel Botezatu ca a amenintat conducerea APIA Suceava pentru ca aceasta sa aprobe p... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro