Un prieten al tanarului jurnalist asasinat in Slovacia: "Lucra la o ancheta despre posibila implicare a mafiei italiene in fraude cu fonduri europene"

Un prieten al tanarului jurnalist asasinat in Slovacia:

Jurnalistul Jan Kuciak, 27 de ani, si prietena lui, Martina Kusnirova, au fost gasiti morti, intr-o seara de duminica, la finalul lunii februarie, in casa lor din orasul Velka Maca, la est de capitala Bratislava. Ipoteza, luata in considerare de anchetatori Asezat alaturi de Fico si Kalinak, presedintele tarii, Tibor Gaspar a declarat ca anchetatorii iau in considerare posibila implicare a mafiei in moartea jurnalistului la fel de serios "ca orice alta versiune".

acum 75 luni (9 Mar 2018)

Exista suspiciuni ca mafia italiana a fost implicata in moartea jurnalistului de investigatii din Slovacia, Jan Kuciak, a sustinut un reporter canadian, zilele trecute, in timp ce ziarele tarii au dedicat primele pagini memoriei jurnalistului ucis.

Jurnalistul Jan Kuciak, 27 de ani, si prietena lui, Martina Kusnirova, au fost gasiti morti, intr-o seara de duminica, la finalul lunii februarie, in casa lor din orasul Velka Maca, la est de capitala Bratislava. Guvernul ofera 1 milion de euro (1,23 milioane de dolari) oricarei persoane care ajuta autoritatile sa gaseasca persoanele responsabile.

Intr-un interviu acordat cotidianului Sme, jurnalistul canadian care activa in Slovacia, Tom Nicholson, a declarat ca Kuciak i-a spus inainte de moartea ca lucreaza la o ancheta despre posibila implicare a mafiei italiene in fraude cu fonduri europene in Slovacia, relateaza The New York Times.

Legaturi cu mafia italiana Aktuality.sk, un site de stiri la care Kuciak, a facut aceeasi declaratie ca si Nicholson intr-un articol publica pe baza informatiilor adunate de Kuciak. "Nu sunt sigur ce a cauzat moartea lui Jan, dar pun pariu pe viata mea ca este i se trage de la anchetele la care lucra", a spus Nicholson.

In cotidianul Sme se arata ca doi oameni de afaceri italieni, care au posibile legaturi cu mafia care opereaza in Slovacia, au facut afaceri cu un consilier senior al premierului Robert Fico si prin intermediul acestuia, cu oficiali ai partidului de stanga a lui Fico, Partidul Social-Demicrat Smer. Opozitia a cerut fortelor de politie nationale, presedintelui Tibor Gaspar si ministrului de interne, Robert Kalinak, sa demisioneze si a organizat un miting de protest in Bratislava. Ipoteza, luata in considerare de anchetatori Asezat alaturi de Fico si Kalinak, presedintele tarii, Tibor Gaspar a declarat ca anchetatorii iau in considerare posibila implicare a mafiei in moartea jurnalistului la fel de serios "ca orice alta vers... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro