Un preot din Arhiepiscopia Tomisului s-a sinucis. Gestul este considerat un pacat de neiertat pentru un credincios

Un preot din Arhiepiscopia Tomisului s-a sinucis. Gestul este considerat un pacat de neiertat pentru un credincios

Ca atare, sinucigasii nu au parte de slujba de inmormantare ca orice crestin, deoarece ei nu-si mai pot cere iertare de la Dumnezeu pentru gestul lor. Pe aceeasi tema: De ce nu au parte sinucigasii de o slujba de inmormantare?

acum 79 luni (21 Nov 2016)

In jurul orei 18, parintele Lucian Ganea (59 ani) a fost gasit mort in locuinta sa din Techirghiol, de catre membrii familiei.

Pentru un crestin, om al Bisericii pe deasupra, gestul este extrem de ciudat.

Ca atare, sinucigasii nu au parte de slujba de inmormantare ca orice crestin, deoarece ei nu-si mai pot cere iertare de la Dumnezeu pentru gestul lor. "Pacatul lor nu poate fi expiat, sinucigasii refuza mana iertatoare intinsa de Dumnezeu", spun teologii.

Preotul Ganea a fost inhumat duminica, 20 noiembrie, dar nu a avut parte de ceremonia cuvenita clericilor, ci de randuiala sinucigasilor. Preotul Lucian Ganea era un slujitor vrednic al Bisericii, care avea cel mai inalt rang pentru un preot de mir.

La sfintirea bisericii din Independenta, in 2014, arhiepiscopul Teodosie ii acordase preotului Ganea distinctia de iconom stavrofor. Aceasta ii permitea sa poarte crucea pectorala", a declarat preotul Eugen Tanasescu, purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Tomisului.

Preotul Lucian Ganea slujise la biserica din Independenta, ca paroh, dar se retrasese in februarie anul acesta din activitate. Totusi, el ceruse permisiunea de a sluji la biserica din Potarnichea, un sat din comuna Topraisar (vecin cu Techirghiolul), atunci cand preotul de acolo lipsea.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro