Un preot din Alba ajuta peste 200 de copii si varstnici din familii nevoiase: "Menirea mea este sa sprijin cu tot ce pot oamenii"

Un preot din Alba ajuta peste 200 de copii si varstnici din familii nevoiase:

In cadrul acestuia sunt oferite copiilor servicii educative, recreative si de socializare, servicii de informare si consiliere, programe pentru dezvoltarea abilitatilor de viata independenta si de dezvoltare personala, interventie psihologica, pedagogica si sociala, suport material, hrana, imbracaminte si igienizare dar si consiliere si sprijin pentru parinti. Varstnicii beneficaza de ajutor pentru igiena corporala, hranire, servicii de reabilitare, servicii de suport - cumparare de alimente, activitati de curatenie, servicii sociale si medicale.

acum 48 luni (17 Apr 2017)

Razboieni este o localitate cu ceva mai mult de 1.500 de locuitori, parte componenta a orasului Ocna Mures. Ca peste tot in Romania, si aici exista multe familii care nu pot sa asigure copiilor un trai decent, dar si multi batrani de care nu mai are nimeni grija. In numai cativa ani, cu ajutorul autoritatilor si al oamenilor cu suflet mare, preotul Valdimir Beregoi a ridicat doua centre de zi pentru copii si a dezvoltat servicii de ingrijire pentru varstnicii din sapte sate apropiate. Asezamantul Sfantul Serafim de Sarov si Sfantul Simion Stefan" din Razboieni a fost deschis in anul 2011. In cadrul acestuia sunt oferite copiilor servicii educative, recreative si de socializare, servicii de informare si consiliere, programe pentru dezvoltarea abilitatilor de viata independenta si de dezvoltare personala, interventie psihologica, pedagogica si sociala, suport material, hrana, imbracaminte si igienizare dar si consiliere si sprijin pentru parinti. Preotul Vladimir are 40 de ani si este din Basarabia. A venit in Romania la studii acum 20 de ani si a ales sa ramana aici pentru a-i ajuta pe cei nevoiasi. Copiii cu risc de abandon scolar primesc aici si o masa calda in fiecare zi. In total, peste 200 sute de copii si de varstnici beneficiaza de serviciile sociale ale centrelor deschise la Razboieni. Tot aici exista si o spalatorie precum si o camera speciala unde se pot acorda consultatii medicale. Centrul de zi functioneaza intr-un parteneriat incheiat intre Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Alba si Consililiul Local Ocna Mures. Varstnicii beneficaza de ajutor pentru igiena corporala, hranire, servicii de reabilitare, servicii de suport - cumparare de alimente, activitati de curatenie, servicii sociale si medicale. Prin infiintarea centrelor de zi si a servicului de ingrijire a batranilor la domiciliu am reusit sa rezolvam mare parte din problemele sociale cu care se confrunta localitatea. Banii pentru... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro