Un politist din Teleorman care a filmat un gandac fara acordul sefilor risca sa fie destituit. Carmen Dan asteapta rezultatul anchetei

Ministrul de interne, Carmen Dan, a declarat, vineri seara, intr-o conferinta de presa sustinuta la Bistrita, ca decizia conducerii IPJ Teleorman de a-l ancheta pe agentul de politie care a filmat pe biroul sau un gandac, in dorinta de a arata conditiile mizere din unitatile de politie, este una buna, problema fiind insa existenta insectei.

acum 37 luni (6 May 2017)

Un om al legii din Teleorman risca sa fie dat afara din Politie pentru ca a filmat un gandac care se plimba pe birou fara sa fi cerut acordul sefilor cu 15 zile inainte, iar acestia au deschis o ancheta.

Ministrul de interne, Carmen Dan, a declarat, vineri seara, intr-o conferinta de presa sustinuta la Bistrita, ca decizia conducerii IPJ Teleorman de a-l ancheta pe agentul de politie care a filmat pe biroul sau un gandac, in dorinta de a arata conditiile mizere din unitatile de politie, este una buna, problema fiind insa existenta insectei. Trebuie sa se analizeze in ce conditii a simtit politistul nevoia sa filmeze acea insecta, ca exista acea insecta este o problema si tocmai de aceea astept si eu sa vad care sunt concluziile acestei cercetari", a spus ministrului de Interne.

Imaginile au aparut pe pagina de Facebook a Sindicatului Politistilor din Romania "Diamantul", in cele din urma stabilindu-se ca acestea ar fi fost filmate de agentul sef adjunct de politie Adrian Cristinel Chivu de la Inspectoratul de Politie Teleorman.

Politistul este cercetat pentru ca a fotografiat fara autorizare gandacul de pe birou, inainte sa solicite acordul conducerii Inspectoratului de Politie Teleorman. Potrivit Legii 360 din 2002 privind Statutul Politistului, agentul impotriva caruia IPJ Teleorman a anuntat ca a declansat cercetarea disciplinara pentru incarcarea prevederilor din hotararea 585/2002 constand in faptul ca ar fi facut fotografii fara autorizare, risca de la avertisment pana la destituirea din Politie. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro