Un poet britanic, indragostit de Romania, s-a mutat la Bucuresti

Un poet britanic, indragostit de Romania, s-a mutat la Bucuresti

Robert Wordsman, originar din Nordul Angliei, din comitatul West Yorkshire, locuieste in Bucuresti si este scriitor si profesor de cunoastere imaginativa, cultura si limba.

acum 97 luni (10 May 2016)

Muzeul "Theodor Aman" va gazdui joi, 12 mai, la ora 19:00, o seara inedita de poezie in limba engleza, sustinuta de Robert Wordsman, poet de origine britanica.

Robert Wordsman, originar din Nordul Angliei, din comitatul West Yorkshire, locuieste in Bucuresti si este scriitor si profesor de cunoastere imaginativa, cultura si limba. Poemele sale incearca sa imbine dimensiunile fenomenologice, istorice, geografice, politice, biografice si imaginative ale locurilor pe care le experimenteaza.

Poemele din seria "Deep Ground: Poetry of Place in Romania" au fost scrise in ultimii opt ani, din fascinatia, afectiunea si respectul sau pentru tara pe care a inceput deja sa o numeasca "acasa." Perspectiva autorului, duala in esenta, se contureaza intre cea de privitor exterior al unei societati si cea de membru implicat al acesteia. Autorul denumeste genul sau artistic "balade pentru sufletul constient", cautand un format modern pentru spiritul baladelor traditionale, marcate de oralitate si rezultate in urma unui proces de creatie comuna. Citeste si:

+Urmasii lui Cuza alcatuiesc a doua monarhie a

+Scene apocaliptice in nordul Angliei. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro