Un pilot militar grec a murit dupa o misiune de interceptare a unor avioane de vanatoare turce

Un pilot militar grec a murit dupa o misiune de interceptare a unor avioane de vanatoare turce

Ultimul incident in aceasta zona a avut loc in cursul noptii de luni spre marti, cand militari greci au efectuat tiruri de somatie pentru a indeparta un elicopter turc ce survola cu luminile stinse insulita Ro, la frontiera maritima dintre cele doua tari. Grecia si Turcia au fost foarte aproape de un conflict militar in 1996, din cauza unor dispute legate de insulita Imia, in sud-estul Marii Egee.

acum 60 luni (12 Apr 2018)

Anuntul cu privire la moartea militarului a fost facut de ministrul grec al Apararii, Panos Kammenos, relateaza AFP, potrivit Le Parisien.

Aparatul, un Mirage 2000-5, s-a prabusit in apropiere de insula Skyros dupa o misiune de interceptare a unor vanatoare turce, a precizat Statul Major al Armatei Greciei.

"Misiunea era incheiata si avionul se intorcea, nu stim deocamdata daca inainte a avut loc vreun incident cu aviatia de vanatoare turca", a adaugat o sursa din Statul Major al Armatei Greciei. Ultimul incident in aceasta zona a avut loc in cursul noptii de luni spre marti, cand militari greci au efectuat tiruri de somatie pentru a indeparta un elicopter turc ce survola cu luminile stinse insulita Ro, la frontiera maritima dintre cele doua tari.

Relatiile dintre cele doua tari au devenit mai tensionate dupa tentativa de puci din vara lui 2016 impotriva presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan. Grecia a refuzat sa extradeze opt militari turci care s-au refugiat pe teritoriul sau, apoi s-a aratat deranjata de mentinerea in detentie in Turcia a doi militari greci care au intrat din greseala pe teritoriul tarii vecine in timpul unei patrulari la frontiera.

Grecia si Turcia au fost foarte aproape de un conflict militar in 1996, din cauza unor dispute legate de insulita Imia, in sud-estul Marii Egee. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro