Un pakistanez a fost expulzat din Romania. SRI: Barbatul facea propaganda pentru teroristi

Concret, strainul s-a remarcat prin activitati de propaganda in mediul virtual, in favoarea mai multor entitati teroriste active in zona de origine, sustinand suprematia islamului extremist, incitand la jihadul global, fiind, totodata, preocupat de cunoasterea si insusirea modului de fabricare a unor dispozitive explozive improvizate si a componentelor acestora.

acum 33 luni (30 Aug 2016)

Un pakistanez a fost expulzat din Romania, dupa ce Serviciul Roman de Informatii a stabilit ca acesta a derulat activitati care prezinta riscuri si amenintari la adresa securitatii nationale.

Pakistanezul se afla in Romania in calitate de solicitant al dreptului de sedere in tara noastra in baza casatoriei cu un cetatean roman. El a intrat in atentia SRI incepand cu finele anului 2015, cand a intrat ilegal in Romania.In urma masurilor informativ-operative derulate, s-a stabilit ca respectivul a derulat activitati care, potrivit cadrului legal in domeniul antiterorism, constituie riscuri si amenintari la adresa securitatii nationale. Concret, strainul s-a remarcat prin activitati de propaganda in mediul virtual, in favoarea mai multor entitati teroriste active in zona de origine, sustinand suprematia islamului extremist, incitand la jihadul global, fiind, totodata, preocupat de cunoasterea si insusirea modului de fabricare a unor dispozitive explozive improvizate si a componentelor acestora. La propunerea SRI, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a sesizat Curtea de Apel Bucuresti care, in conformitate cu dispozitiile art. Ca urmare a sentintei Curtii de Apel Bucuresti, strainul a fost luat in custodie publica, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne - Inspectoratul General pentru Imigrari, in vederea indepartarii de pe teritoriul national. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro