Un ou pe zi nu creste colesterolul persoanelor sanatoase. Cine are, totusi, interdictie la galbenus

Un ou pe zi nu creste colesterolul persoanelor sanatoase. Cine are, totusi, interdictie la galbenus

Principala proteina prezenta in albusul de ou este ovalbumina, cu o valoare biologica inalta - ce contine multa lizina,metionina si trptofan -, fiind considerata proteina-etalon, potrivit Ghidului de nutritie clinica, coordonat de prof.dr.

acum 34 luni (3 Oct 2017)

Principala proteina prezenta in albusul de ou este ovalbumina, cu o valoare biologica inalta - ce contine multa lizina,metionina si trptofan -, fiind considerata proteina-etalon, potrivit Ghidului de nutritie clinica, coordonat de prof.dr.

Potrivit aceleiasi surse, proteinele din ou contin toti aminoacizii esentiali si au o valoare biologica de referinta, amestecul proteinelor din albus si galbenus realizand cel mai echilibrat continut de aminoacizi fata de necesarul omului.

Cantitatea de lipide (grasimi) dintr-un ou variaza in functie de specie. Din cauza continutului mare de colesterol se recomanda consumarea cu moderatie a galbenutului de ou de persoanele carora li s-a indicat diete cu continut scazut de colesterol.

Oul nu contine glucide, insa este o sursa buna de calciu - mineralele gasindu-se in special in galbenus: fosfor, magneziu, zinc, cupru, iod, mangan.Deosebit de important e continutul de fier - 0,92 de miligrame de fier intr-un ou de marime medie. Astfel, la nivel albusului gasim in special vitamina B 2 si B 3, in timp ce galbenusul contine cantitati crescute de vitamina A, D, B6, K, E si B 12. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro