Un oras din Romania a primit ratingul de incredere ridicata de la Agentia Internationala Fitch Ratings
Ilie Bolojan, primarul orasului Oradea, a facut o evaluare a primului an din actualul mandat, al treilea, la conducerea Primariei Oradea, an marcat de continuarea unor proiecte ample pe termoficare, infrastructura pe zona de sud a orasului, constructia de locuinte si amenajarea zonei centrale a municipiului. Cel mai mare proiect derulat cu fonduri europene se refera la schimbarea magistralelor si a retelelor de termoficare, vechi din anii 60, in valoare totala de 50 milioane de euro, si de care vor beneficia 63.000 de locuinte.
Ilie Bolojan, primarul orasului Oradea, a facut o evaluare a primului an din actualul mandat, al treilea, la conducerea Primariei Oradea, an marcat de continuarea unor proiecte ample pe termoficare, infrastructura pe zona de sud a orasului, constructia de locuinte si amenajarea zonei centrale a municipiului.
"Se implineste un an de cand echipa care a fost investita, prin voturile oradenilor, la conducerea Primariei are un de activitate. Si nu e vorba de bilanturi triumfaliste, ci este o data la care facem o evaluare a modului in care proiectul pe care noi l-am prezentat atunci este dus la indeplinire si la ce stadiu s-a ajuns," a declarat, in Ilie Bolojan.
Primarul a trecut in revista cele mai importante capitole ale planului de dezvoltare 2016-2020, asumat la inceputul mandatului actual si a punctat atat obiectivele realizate, cat si stadiul celor in derulare sau a celor cateva, in intarziere.
Cel mai mare proiect derulat cu fonduri europene se refera la schimbarea magistralelor si a retelelor de termoficare, vechi din anii 60, in valoare totala de 50 milioane de euro, si de care vor beneficia 63.000 de locuinte.
Alte proiecte importante, demarate, privesc dezvoltarea zonei de sud a orasului, cu construirea unei noi linii de tramvai, un nou campus universitar, o sala de sport cu 5.000 de locuri si constructia unor cartiere noi de locuinte.
Nu in ultimul rand, in zona centrala a municipiului, inclusiv centrul istoric cu cladiri de patrimoniu, se deruleaza proiecte mari combinate, pentru reabilitari de fatade, malurile Crisului, parcari, transformarea a doua strazi in zone pietonale.
Printre dificultati, primarul a amintit partea de avizari si colaborarea cu ministerele, Bolojan dand exemplul Ministerului Transporturilor care a avut sase ministri in doi ani, motiv de blocaj a unui proiect de drum expres in oras, precum si int... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro