Un olandez a vandut tot ce detine pentru a face rost de Bitcoin, iar acum traieste intr-un camping cu familia

Un olandez a vandut tot ce detine pentru a face rost de Bitcoin, iar acum traieste intr-un camping cu familia

Valoarea monedelor din urma crescusera de aproape zece ori mai mult, in timp ce in primavara acestui an, valoarea pentru un Bitcoin era de 3.000 de dolari. Acum, familia lui Taihuttu incepe sa se obisnuiasca cu pierderea casei de 200 de metri patrati, fiind inlocuita cu o cabana intr-un loc de camping. Familia planuieste sa traiasca astfel pana in 2020, cand Taihuttu spera ca valoarea pentru Bitcoin sa creasca de trei-patru ori si sa se imbogateasca.

acum 74 luni (13 Oct 2017)

In acest timp, Taihuttu cumpara Bitcoin precum si alte criptomonede, in ideea ca peste cativa ani se va imbogati. Dar noi suntem o familie aventuriera si vom paria pentru un stil de viata minimalist. Daca nu iti iei niciun risc, viata e plictisitoare", a declarat olandezul, care e de parere ca monedele digitale si tehnologia din spatele lor transforma rolul banilor si a bancilor in societate. In vara lui 2017, Taihuttu si sotia sa au luat decizia radicala de a vinde tot. Cuplul se intorcea atunci dintr-o excursie de noua luni, in jurul lumii, alaturi de cele trei fiice. In Bali, acestia au facut cunostinta cu un comerciant care, dupa 17 ani de munca, si-a dat demisia pentru a se implica in comertul cu monede digitale. In Queensland, au dat peste un om de afaceri din Dubai care lucra in Bitcoin. Eu inca nu am cunostinte in zona asta", a mentionat olandezul, care isi aminteste ca primul contact pe care l-a avut cu Bitcoin a fost in 2010, cand moneda valora mai putin de un euro. "Daca stiam ca patru ani mai tarziu ar fi valorat de zece ori mai mult, atunci, evident ca nu as mai fi vandut.

Mai tarziu, deoarece viitorul pentru Bitcoin era instabil, barbatul a renuntat si s-a apucat sa mineze o alta moneda digitala - Degecoin, care abia incepea sa prinda avant. Pana la urma, pentru ca Dogecoin-ul nu i-a adus prea multe rezultate, Taihuttu a renuntat la minat timp de doi ani. Totusi, in timpul excursiei in jurul lumii, prietenul care i-a povestit inca de la inceput de Bitcoin i-a spus sa verifice valoarea unui Dogecoin. Valoarea monedelor din urma crescusera de aproape zece ori mai mult, in timp ce in primavara acestui an, valoarea pentru un Bitcoin era de 3.000 de dolari. Astfel, olandezul a luat ca pe un semn toate persoanele intalnite pe drum ce foloseau Bitcoin si isi propusese sa se reapuce de minat. Acasa, Taihuttu a luat legatura cu un agent imobiliar si si-a scos la vanzare casa pentru 85 de bitcoin. Dupa opt luni in care a atras atentia presei din Olanda, ba... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro