Un nou record mondial pentru Dor Geta Popescu, alpinista-fenomen de doar 12 ani

Un nou record mondial pentru Dor Geta Popescu, alpinista-fenomen de doar 12 ani

Dor Geta Popescu, in varsta de 12 ani si 8 luni, a atins sambata, 6 februarie, varful Aconcagua devenind cea mai tanara alpinista din lume care atinge aceasta performanta. FOTOAltidudine Dor Geta Popescu are ca obiectiv finalizarea Circuitului 7 Volcanoes (cel mai inalt vulcan de pe fiecare continent) si Circuitul 7 Summits (cel mai inalt varf de pe fiecare continent) pana la varsta de 14 ani.

acum 54 luni (8 Feb 2016)

Dor Geta Popescu, in varsta de 12 ani si 8 luni, a atins sambata, 6 februarie, varful Aconcagua devenind cea mai tanara alpinista din lume care atinge aceasta performanta. Cu o altitudine de 6960 de metri Aconcagua este cel mai inalt varf din afara Asiei si cel mai inalt varf din America de Sud.

Acesta este cel de al doilea record mondial al Getei in mai putin de doua luni dupa cel realizat in 8 decembrie 2015. Dor Geta Popescu a reusit atunci sa devina cea mai tanara alpinista din lume care a urcat pe Ojos del Salado (cel mai inalt Vulcan din lume), un varf de 6893 de metri altitudine, aflat in Anzii Cordilieri, in desertul Atacama la granita intre Chile si Argentina. FOTOAltidudine

Dor Geta Popescu are ca obiectiv finalizarea Circuitului 7 Volcanoes (cel mai inalt vulcan de pe fiecare continent) si Circuitul 7 Summits (cel mai inalt varf de pe fiecare continent) pana la varsta de 14 ani. Este campioana nationala la escalada si membra a Lotului National de Escalada - copii, din anul 2011. Detine titlul de Cataratorul Anului in 2013, titlu acordat de Federatia Nationala de Escalada.

Geta a obtinut primul record cand avea 10 ani, in august 2013, devenind cea mai tanara alpinista care a atins Varful Ararat (5.137 de metri). Mai are in palmares alte doua recorduri mondiale la 11 ani, varfurile Sabalan (4.811 metri altitudine) si Damavand (5.671 de metro altitudine). Anul trecut in august a stabilit si un record European cand a urcat pe varful Elbrus (5.647 de metri) din Rusia. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro