Un nou razboi in Orientul Mijlociu

O coalitie condusa de Arabia Saudita a intervenit militar in Yemen, pentru a-l sustine pe presedintele alungat din capitala tarii de rebeli siiti. Roman rapit in Burkina Faso Persoane inarmate au rapit sambata un ofiter de securitate roman de la o mina de mangan din Burkina Faso, a anuntat compania de exploatare miniera Pan African Minerals, in cadrul careia cetateanul roman activa, relateaza Reuters.

acum 71 luni (5 Apr 2015)

O coalitie condusa de Arabia Saudita a intervenit militar in Yemen, pentru a-l sustine pe presedintele alungat din capitala tarii de rebeli siiti.

Peste 500 de persoane, printre care 90 de copii, au fost ucise in ultimele doua saptamani in cel mai recent conflict armat din Orientul Mijlociu. Avioane de vanatoare saudite au bombardat saptamana trecuta pozitii ale insurgentilor, alaturi de aparate de lupta din Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Kuwait, Qatar, Iordania, Maroc si Sudan. Pakistanul a anuntat sambata ca este "ingrijorat" de inlaturarea de la putere a guvernului legitim yemenit si intentioneaza sa se alature coalitiei conduse de Arabia Saudita, a declarat vineri premierul pakistanez Nawaz Sharif, relateaza Gulf News.

De asemenea, agentiile de stiri au anuntat ca in Yemen ar fi ajuns trupe egiptene si au speculat cu privire la sosirea unor avioane rusesti pe aeroportul din Sannaa. Consiliul de Securitate al ONU va examina o rezolutie depusa de Rusia, care cere incetarea temporara a violentelor, pentru a permite evacuarea cetatenilor straini, iar Crucea Rosie a facut, de asemenea, apel la un armistitiu pentru a putea furniza ajutor medical, relateaza BBC News Online. Pe langa sutele de morti, alte aproximativ 1.700 de persoane au fost ranite si zeci de mii si-au parasit locuintele, potrivit coordonatoarei operatiunilor umanitare ale ONU, Valerie Amos, citata de Associated Press. Ministerul de Externe roman a precizat, ieri, la solicitarea Mediafax, ca este in curs de desfasurare evacuarea a 5 romani din Yemen, iar alti 17 au fost evacuati in ultimul timp, in contextul escaladarii conflictului violent din aceasta tara, care nu permite efectuarea de evacuari in siguranta.

Roman rapit in Burkina Faso

Persoane inarmate au rapit sambata un ofiter de securitate roman de la o mina de mangan din Burkina Faso, a anuntat compania de exploatare miniera Pan African Minerals, in cadrul careia cetateanul roman activa, relateaza Reuters. M... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro