Un nou proiect cultural: Ateliere pentru traducatori

Beneficiarii rezidentei au obligatia de a traduce un numar de 10 pagini din lucrarile unui autor roman, pentru care sa acorde Muzeului Literaturii Romane si Memorialului Ipotesti drept neexclusiv de publicare.

acum 60 luni (19 May 2015)

Festivalul International de Literatura si Traducere Iasi (FILIT) lanseaza un nou proiect cultural: Atelierele FILIT pentru traducatori. Initiativa apartine Muzeului Literaturii Romane Iasi si este sprijinita de Memorialul Ipotesti -Centrul National de Studii Mihai Eminescu.

Prin intermediul acestui program, 20 de traducatori din limba romana intr-o limba straina vor putea beneficia de un cadru de intalnire si comunicare profesionala. Atelierele FILIT pentru traducatori sunt gazduite intr-un spatiu simbolic, la Centrul National de Studii Mihai Eminescu de la Ipotesti.

Beneficiarii rezidentei au obligatia de a traduce un numar de 10 pagini din lucrarile unui autor roman, pentru care sa acorde Muzeului Literaturii Romane si Memorialului Ipotesti drept neexclusiv de publicare. De asemenea, in momentul publicarii traducerii, acestia trebuie sa mentioneze faptul ca textul a fost tradus cu sprijinul Atelierelor FILIT pentru traducatori desfasurate la Ipotesti. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro