Un nou organ uman a fost clasificat. Functia sa este inca putin inteleasa

Un nou organ uman a fost clasificat. Functia sa este inca putin inteleasa

Puteti vedea noul organ ilustrat mai jos: FOTO Science Alert Ce presupune reclasificarea In timp ce structura corpului nostru ramane neschimbata, reclasificarea scoate la iveala un domeniu cu totul nou al stiintei medicale, care ar putea imbunatati rezultatele noastre de sanatate. Acest lucru inseamna ca studentii de la medicina si cercetatorii vor investiga acum ce rol - daca este cazul - ar putea juca mezenterul in cazul bolilor abdominale si ca intelegerea sa va duce, in cel mai bun caz, la rezultate mai bune pentru pacienti.

acum 61 luni (4 Jan 2017)

Cunoscut sub numele de mezenter, noul organ se gaseste in sistemul digestiv si a fost mult timp considerat a fi format din structuri fragmentate, separate. Cercetarile recente au aratat insa ca el este de fapt un organ de sine statator.

"In lucrare, care a fost revizuita si evaluata, aratam acum ca avem un organ in organism care nu a fost recunoscut ca atare pana in prezent", a declarat J. Calvin Coffey, un cercetator de la Spitalul Universitar Limerick din Irlanda, primul care a descoperit ca mezenterul era un organ.

"Descrierea anatomica care exista de peste 100 de ani de anatomie este incorecta.

Datorita noului studiu, incepand cu anul trecut, studentii de la medicina au inceput sa invete ca mezenterul este un organ distinct.

Mezenterul este o dubla indoitura a peritoneului - mucoasa cavitatii abdominale - care ataseaza intestinul de peretele abdomenului si pastreaza totul fixat.

Una dintre cele mai vechi descrieri ale mezenterului a fost facuta de Leonardo da Vinci, iar timp de secole a fost in general ignorata ca nesemnificativa. De-a lungul secolului trecut, medicii care au studiat mezenterul au presupus ca este structura fragmentata facuta din sectiuni separate, fapt care a facut acest organ destul de lipsit de importanta.

Dar, in 2012, Coffey si colegii sai au aratat prin examene microscopice detaliate ca mezenterul este de fapt o structura continua.

De-a lungul ultimilor patru ani, ei au adunat mai multe dovezi ca mezenterul ar trebui sa fie de fapt clasificat ca fiind un organ distinct, iar cea mai recenta lucrare face acest lucru oficial.

Puteti vedea noul organ ilustrat mai jos:

FOTO Science Alert

Ce presupune reclasificarea

In timp ce structura corpului nostru ramane neschimbata, reclasificarea scoate la iveala ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro