Un nou model de "afacere". Un galatean, un targovistean si o brasoveanca, prinsi in timp ce incercau sa fure un milion de lei de la UE

Un nou model de

Victor Petculescu, Mirela Serb si Marian Radu risca acum pedepse grele cu inchisoarea tinand cont ca vor raspunde penal pentru infractiuni grave, printre acestea numarandu-se "tentativa la infractiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, cu consecinte deosebit"de grave", "tentativa la infractiunea de inselaciune, cu consecinte deosebit de grave" si "fals in inscrisuri sub semnatura privata".

acum 105 luni (7 Jul 2015)

Trio falsificatorii

Tribunalul Galati a inceput judecata intr-un interesant proces de coruptie si frauda in care sunt implicati doi oameni de afaceri (din Tecuci si Targoviste), precum si un contabil din Brasov. Procurorii ii acuza pe cei trei ca au incercat sa se foloseasca de un document falsificat pentru a pune mana ilicit pe fonduri europene substantiale, respectiv peste un milion de lei (circa 225.000 euro).

Povestea a iesit la iveala in 20 martie 2012, atunci cand omul de afaceri Victor Petculescu, administrator al firmei Famelis Tecuci, a depus la Oficiul Judetean pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJDRP) Galati un inscris falsificat intitulat "Scrisoare de garantie bancara pentru restituire a avansului acordat pentru proiecte finantate in cadrul PNDR", avand antetul unei unitati bancare din Brasov.

Documentul a fost cat pe ce sa fie acceptat la plata, insa un functionar atent a cerut verificari suplumentare dupa ce a sesizat faptul ca in baza de date exista deja un caz de frauda cu fonduri europene savirsita cu o scrisoare de garantie avand insemnele respectivei unitati bancare brasovene.

La scurt timp, s-a descoperit ca si documentul prezentat de afaceristul tecucean era falsificat, motiv pentru care a fost sesizat Departamentul de Lupta Antifrauda.

In acest conditii, sfatuit de o serie de prieteni, a apelat la Marian Radu, administrator la SC Radu Sovinvest SRL Targoviste, despre care se auzise ca "poate rezolva" orice scrisoare de garantie bancara. La randul lui, Marian Radu a apelat la serviciile brasovencei Serb Mirela, contabil la SC Inex Style SRL, cu care mai cooperase in trecut la realizarea unor astfel de falsuri. Cu respectivul document, Victor Petculescu urma sa primeasca in cont, de la UE (via APDRP) suma de un milion de lei. Falsificatori cu repetitie

Interesant de amintit este ca Mirela Serb si Marian Radu nu s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro