Un nou denunt penal impotriva lui Ponta

Noul presedinte al Consiliului Judetean Cluj, liberalul Mihai Seplecan, va merge in fata magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru a fi audiat in calitate de denuntator, ca urmare a unei plangeri penale pe care acesta a formulat-o impotriva premierului PSD Victor Ponta. Liberalii au fortat de doua ori demiterea lui Ioan Oleleu, insa hotararile de Consiliu Judetean au fost suspendate, dupa ce au fost atacate de prefectul Gheorghe Vuscan.

acum 83 luni (9 Sep 2015)

Noul presedinte al Consiliului Judetean Cluj, liberalul Mihai Seplecan, va merge in fata magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru a fi audiat in calitate de denuntator, ca urmare a unei plangeri penale pe care acesta a formulat-o impotriva premierului PSD Victor Ponta. Presedintele Consiliului Judetean Cluj l-a acuzat pe seful Executivului de abuz in serviciu, din cauza refuzului lui Victor Ponta de a organiza alegeri anticipate pentru sefia Consiliului.

Intregul scandal a pornit in anul 2014, cand fostul presedinte al Consiliului Judetean, liberalul Horea Uioreanu, a fost arestat pentru fapte de coruptie. El a fost imediat suspendat din functie, iar functia de presedinte interimar a fost preluata de vicepresedintele UDMR al Consiliului Judetean, Istvan Vakar. In locul sau, a devenit vicepresedinte interimar liberalul Horatiu Catarig, provenit din PDL, iar colegul sau de partid, Mihai Seplecan, provenit din fostul PNL, a incercat sa obtina demiterea vicepresedintelui PSD de atunci al Consiliului Judetean, Ioan Oleleu. Primul ar fi fost alegerea sa ca vicepresedinte al forului judetean, in locul lui Ioan Oleleu, iar apoi urma sa preia el functia de presedinte interimar al Consiliului, in timp ce Istvan Vakar urma sa redevina simplu vicepresedinte.

Liberalii au fortat de doua ori demiterea lui Ioan Oleleu, insa hotararile de Consiliu Judetean au fost suspendate, dupa ce au fost atacate de prefectul Gheorghe Vuscan. Lucrurile s-au clarificat abia dupa schimbarea legii, care a stabilit ca presedintele Consiliului Judetean nu mai este desemnat prin votul cetatenilor, ci este ales indirect, de catre consilierii judeteni.

Ce reclama Seplecan

Mihai Seplecan crede ca Victor Ponta este vinovat pentru incertitudinea care a domnit in administratia judeteana in 2014 si in 2015. Clujul a fost prejudiciat cu sume importante de bani, din cauza jocului politic al lui Victor Ponta", a spus Mihai Seplecan. Premierul PSD nu a f... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro