Un neurochirurg de la Spitalul Colentina sustine ca, din cauza lipsei de personal la ATI, doi pacienti fiind "condamnati la moarte"

Un neurochirurg de la Spitalul Colentina sustine ca, din cauza lipsei de personal la ATI, doi pacienti fiind

El prezinta cazurile a doi pacienti cu tumori benigne care trebuie supusi unor operatii de peste 12 ore si sustine ca i-a expus managerului aceasta situatie, despre care a spus ca binele bolnavilor "reprezinta o lozinca" si "nu este interesat de ei". Dupa ce prezinta o parte din dotarile spitalului - in Sectia de Neurochirurgie se opereaza "folosind tehnici minim invazive, fiind astfel prima sectie de stat ce ofera pacientilor accesul la astfel de terapii", s-au realizat interventii in premiera in sistemul public, spre exemplu "awake craniotomy" - tehnica utilizata in extirparea unor tumori primitive cerebrale, microscop operator ultraperformant cu filtre pentru fluorescenta vasculara si tumorala, truse de microchirugie ultraperformante -, medicul cere sprijin "pentru ca toate cele existente sa nu fie distruse", in conditiile in care, incepand din ianuarie 2017, "personalul ATI a fost redus numeric de catre noul manager, iar orele suplimentare nu au mai fost platite.

acum 67 luni (12 Feb 2017)

El prezinta cazurile a doi pacienti cu tumori benigne care trebuie supusi unor operatii de peste 12 ore si sustine ca i-a expus managerului aceasta situatie, despre care a spus ca binele bolnavilor "reprezinta o lozinca" si "nu este interesat de ei".

Medicul neurochirurg Ionut Gobej de la Spitalul Colentina vorbeste, intr-un mesaj adresat pacientilor, prietenilor, "oamenilor de bine" si autoritatilor statului, despre situatia de la unitatea medicala.

Dupa ce prezinta o parte din dotarile spitalului - in Sectia de Neurochirurgie se opereaza "folosind tehnici minim invazive, fiind astfel prima sectie de stat ce ofera pacientilor accesul la astfel de terapii", s-au realizat interventii in premiera in sistemul public, spre exemplu "awake craniotomy" - tehnica utilizata in extirparea unor tumori primitive cerebrale, microscop operator ultraperformant cu filtre pentru fluorescenta vasculara si tumorala, truse de microchirugie ultraperformante -, medicul cere sprijin "pentru ca toate cele existente sa nu fie distruse", in conditiile in care, incepand din ianuarie 2017, "personalul ATI a fost redus numeric de catre noul manager, iar orele suplimentare nu au mai fost platite. Aceste actiuni ale doamnei manager au dus la imposibilitatea realizarii de interventii neurochirurgicale dupa ora 15.00", scrie medicul pe pagina sa de Facebook.

Pacienti condamnati la moarte

El prezinta situatia a doi pacienti "cu patologie tumorala benigna, insa cu o situatie clinica deosebit de grava, cu un prognostic vital ce ar putea fi mai mic de o luna in lipsa operatiilor" si care au cerut ajutorul medicilor de la Sectia de Neurochirurgie. Este de stiut ca cei doi pacienti au vazut neurochirurgi din toate clinicile de profil din Bucuresti, acestia declinandu-si competenta. Problema a aparut pentru ca timpul operator mediu pentru fiecare pacient este de aproximativ 12 ore, astfel neputandu-se efectua interventii... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro