Un Napoleon la Rahova. Dan Voiculescu, pontat de gardieni ca "scrie" si "munceste" in acelasi timp

Un Napoleon la Rahova. Dan Voiculescu, pontat de gardieni ca

In cazul muncii prestate, Legea 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal stabileste beneficiile: a) in cazul in care se presteaza o munca remunerata, se considera 5 zile executate pentru 4 zile de munca; Potrivit procesului verbal de sesizare din oficiu intocmit de procurori, fapta ar fi fost savarsita de mai multe persoane care au actionat concertat in scopul de a crea aparenta ca sunt indeplinite conditiile legale pentru ca persoanele condamnate sa fie liberate conditionat.

acum 91 luni (25 Feb 2016)

Este vorba de nota interna care a fost transmisa la DNA, si in baza careia DNA s-a autosesizat pe 12 ianuarie, in cazul "Savantilor inchisorilor". Voiculescu ar fi primit acest tip de beneficii in aceeasi zi (si ore de studiu, dar si ore de munca), fapt fara precedent in penitenciarele din Romania. In acest caz, gardienii de la Rahova ar putea avea probleme, deoarece, potrivit Codului Muncii, o persoana nu poate fi dublu pontata, si nici nu poate munci mai mult de 8 ore/zi.

Dupa cum se stie, potrivit prevederii suspendate pana in septemebrie 2016 prin Ordonanta de Guvern, (Legea 254/2013, litera f) pentru fiecare carte scrisa, un detinut primea recompensa 30 de zile de libertate.

In cazul muncii prestate, Legea 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal stabileste beneficiile:

a) in cazul in care se presteaza o munca remunerata, se considera 5 zile executate pentru 4 zile de munca;

d) in cazul participarii la cursurile de scolarizare pentru formele de invatamant general obligatoriu, se considera 30 de zile executate pentru absolvirea unui an scolar;

e) in cazul participarii la cursurile de calificare ori recalificare profesionala, se considera 20 de zile executate pentru absolvirea unui curs de calificare ori recalificare profesionala; f) in cazul elaborarii de lucrari stiintifice publicate sau inventii si inovatii brevetate, se considera 30 de zile executate, pentru fiecare lucrare stiintifica sau inventie si inovatie brevetate. (Articol suspendat pana in septembrie 2016 prin OUG)

Ancheta DNA

DNA a deschis dosar penal in cazul cartilor scrise de catre detinuti si face verificari privind favorizarea faptuitorului, fiind vizati profesori universitari care au coordonat sau validat lucrarile, reprezentantii editurilor care le-au publicat si functionari ai ANP care... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro