Un mort si 30 de raniti, dupa ce un vulcan din Japonia a intrat in eruptie - VIDEO, FOTO

Un mort si 30 de raniti, dupa ce un vulcan din Japonia a intrat in eruptie - VIDEO, FOTO

Muntele Ontake, cu o altitudine de 3.067 de metri, a inceput sa erupa sambata la pranz. Imaginile difuzate de televiziune au aratat nori de fum uriasi ridicandu-se din conul vulcanic, care este o destinatie preferata de amatorii de drumetii in Japonia.

acum 96 luni (27 Sep 2014)

Muntele Ontake, cu o altitudine de 3.067 de metri, a inceput sa erupa sambata la pranz.

Imaginile difuzate de televiziune au aratat nori de fum uriasi ridicandu-se din conul vulcanic, care este o destinatie preferata de amatorii de drumetii in Japonia.

"Sunt 15 centimetri de cenusa pe sol", a adaugat el.

Potrivit postului de televiziune NHK si agentiei de presa Jiji, au fost semnalati peste 30 de raniti grav, dintre care cel putin sapte si-au pierdut cunostinta.

In plus, dintre cei aproximativ 300 de turisti care erau in drum spre vulcan in momentul eruptiei, aproximativ 40 vor petrece noaptea in adaposturi in apropiere de creasta si nu vor cobori pana duminica, potrivit presei.

Cei care au putut cobori de pe munte sambata seara, erau in stare de soc, potrivit marturiilor lor. "Imediat ce am vazut eruptia, m-am salvat, dar am fost acoperit imediat de cenusa", a marturisit un locuitor.

Echipajul unui avion le-a semnalat autoritatilor ca fumul a atins o altitudine de aproximativ 10.000 de metri, potrivit Kyodo.

Agentia de meteorologie a anticipat noi eruptii si a avertizat ca materia expulzata de vulcan ar putea ajunge pana la patru kilometri distanta de crater.

Ultima activitate majora a Muntelui Ontake dateaza din 1979, cand vulcanul a erupt peste 200.000 de tone de cenusa, potrivit presei locale. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro