Un moldovean, implicat in furtul a 17 tablouri de Rubens si Tintoretto, prins la Albita

Un moldovean, implicat in furtul a 17 tablouri de Rubens si Tintoretto, prins la Albita

"Italia a emis, la data de 12.04.2016, un mandat european de arestare, solicitand predarea sa in Italia, in vederea cercetarii pentru comiterea de jaf armat si rapire.

acum 37 luni (5 May 2016)

Basarabeanul Anatolie Burlac este acuzat ca, in 19 noiembrie 2015, a participat la comiterea unui jaf la la Muzeul Castelvecchio din Verona.

Impreuna cu mai multe persoane, barbatul a furat 17 tablori de colectie, prejudiciul fiind estimat la 17 milioane de euro. Hotii au sustras 17 tablouri de Tintoretto, Peter Paul Rubens, Andrea Mantegna, Pisanello, Jacopo Bellini si Giovanni Francesco Caroto. In urma unei investigatii au fost arestati zece cetateni basarabeni si doi italieni, suspectati ca au participat la comiterea furtului. Miercuri dimineata, anchetatorii romani l-au depistat si pe Anatolie Burlac in timp ce incerca sa treaca prin Vama Albita, informeaza ziarul 7est. "Italia a emis, la data de 12.04.2016, un mandat european de arestare, solicitand predarea sa in Italia, in vederea cercetarii pentru comiterea de jaf armat si rapire. Burlac Anatolie a fost depistat in punctul de trecere a frontierei Albita", sustin reprezentantii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi.

+Din Jurnalul intim al lui Stefan Andrei (I): De ce-a interzis CEAUSESCU importul ... ... Citeste intreg articolul pe evz.ro