Un memoriu intern impotriva diversitatii al unui inginer Google provoaca o polemica

Un memoriu intern impotriva diversitatii al unui inginer Google provoaca o polemica

Intr-un memoriu intern, un inginer software afirma ca lipsa femeilor in posturi de rang inalt in domeniul tehnologic este motivata de diferentele biologice dintre barbati si femei. "Nu exista vreun echivoc in credinta noastra ca diversitatea si incluziunea sunt critice succesului nostru ca si companie si vom continua sa sustinem acest lucru si sa fim angajati fata de el pe termen lung".

acum 67 luni (7 Aug 2017)

Intr-un memoriu intern, un inginer software afirma ca lipsa femeilor in posturi de rang inalt in domeniul tehnologic este motivata de diferentele biologice dintre barbati si femei.

"Trebuie sa incetam sa presupunem ca prapastia dintre genuri implica sexismul", a scris el in document, extrem de dur criticat. Insa autorul afirma ca a primit "numeroase mesaje personale de la colegi de la Google care-si exprima recunostinta". Postat pe un forum intern de discutii, acest articol a fost publicat integral de website-ul Gizmodo. Inginerul afirma ca "abilitatile barbatilor si femeilor difera in parte din cauza unor cauze biologice, iar aceste diferente pot explica de ce nu observam o reprezentare egala a femeilor in (domeniul) tech si (la) conducere". Autorul textului, a carui identitate nu a fost dezvaluita, afirma ca, in general femeile "prefera locuri de munca in domeniile social si artistic", iar "tot mai multor barbati le place codarea". Intr-un e-mail intern, publicat de website-ul Motherboard, ea afirma ca articolul "nu este un punct de vedere pe care eu sau aceasta companie il sustine, promoveaza sau incurajeaza". "Nu exista vreun echivoc in credinta noastra ca diversitatea si incluziunea sunt critice succesului nostru ca si companie si vom continua sa sustinem acest lucru si sa fim angajati fata de el pe termen lung". Femei critica acest memoriu intern pe retele de socializare, dar si sexismul la locul de munca in general. Ceea ce este nou este faptul ca acest angajat s-a simtit destul de in siguranta sa scrie si sa impartaseasca inauntru o polologhie de opt pagini", scrie ea. Femeile detin doar 25% din posturile de conducere si 20% din posturile tehnice, de exemplu de programatoare. O serie de directori, inclusiv Travis Kalanick, au parasit anul acesta Uber, in urma unor acuzatii potrivit carora aceasta firma nu a facut suficient in solutionarea unor plangeri de hartuire sexuala. "Prapastia in ceea ce priveste influenta intre investitori de capital si antre... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro