Un medicament impotriva maladiei Alzheimer, aflat in testare pe oameni, a dus la rezultate spectaculoase

Un medicament impotriva maladiei Alzheimer, aflat in testare pe oameni, a dus la rezultate spectaculoase

Alte companii au incercat de asemenea sa dezvolte medicamente care sa blocheze acumularile de placi de amiloid, insa nu au reusit sa incetineasca in mod semnificativ declinul cognitiv al pacientilor, iar in unele cazuri au fost semnalate riscuri crescute de producere a unor edeme cerebrale.

acum 69 luni (9 Dec 2016)

Medicamentul are denumirea "aducanumab" si este produs de compania Biogen Inc.

"Rezultatele pe care le-am obtinut ni se par solide, aduc mai multa incredere in programul de testare si confirma viabilitatea medicamentului", a afirmat analistul John Scotti de la Evercore ISI.

Un medicament eficient impotriva maladiei Alzheimer are potentialul de a aduce vanzari anuale de ordinul miliardelor de dolari. Alte companii au incercat de asemenea sa dezvolte medicamente care sa blocheze acumularile de placi de amiloid, insa nu au reusit sa incetineasca in mod semnificativ declinul cognitiv al pacientilor, iar in unele cazuri au fost semnalate riscuri crescute de producere a unor edeme cerebrale.

Un alt medicament experimental, solanezumab (produs de compania Eli Lilly & Co.), conceput sa absoarba proteinele de beta-amiloid direct din fluxul sanguin al pacientilor, s-a dovedit un esec.

Nereusitele in acest domeniu au ridicat intrebari daca placile de amiloid trebuie sa ramana tintele predilecte pentru tratamentele impotriva acestei boli necrutatoare care afecteaza din ce in ce mai multi oameni care ajung la senectute in conditiile cresterii sperantei de viata.

Unii experti in domeniu sunt de parere ca aceasta abordare ar putea fi eficienta in stadiile incipiente ale bolii (stadii foarte dificil de depistat), iar odata ce placile de amiloid sunt formate in creier si-ar pierde foarte mult din eficienta. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro