Un medic reputat s-a jucat cu viata unui scriitor: chirurgul l-a trimis acasa si mai tarziu pacientul a aflat ca are cancer. "Mi-a propus sa mai asteptam sase luni"

Un medic reputat s-a jucat cu viata unui scriitor: chirurgul l-a trimis acasa si mai tarziu pacientul a aflat ca are cancer.

Pe 12 iulie 2016, scriitorul iesean Lucian Dan Teodorovici, directorul Muzeului National al Literaturii Romane (MNLR) Iasi, a fost consultat de un chirurg intr-un spital privat din Iasi. CV/ Scriitor, editor, regizor de teatru Numele: Lucian Dan Teodorovici Data si locul nasterii: 17 iunie 1975, Radauti Starea civila: casatorit, doi copii Studiile si cariera: A absolvit Facultatea de Teatru ("Regie - Artele Spectacolului") din cadrul Universitatii "George Enescu" din Iasi. A publicat mai multe volume de proza si de teatru, printre care: "Cu putin timp inaintea coborarii extraterestrilor printre noi", roman, Editura OuTopos, 1999;

acum 79 luni (13 Jul 2017)

Pe 12 iulie 2016, scriitorul iesean Lucian Dan Teodorovici, directorul Muzeului National al Literaturii Romane (MNLR) Iasi, a fost consultat de un chirurg intr-un spital privat din Iasi.

Evenimentele ulterioare aveau insa sa-i creioneze o experienta cel putin nefericita intrucat, cu toate insistentele, atunci cand starea sa de sanatate s-a inrautatit, medicul a refuzat categoric sa-l primeasca la o reevaluare si sa-i ofere orice sprijin.

"In Iasi, nu numai ca lucrurile au fost tergiversate inconstient, dar mi s-a refuzat practic dreptul de a avea un diagnostic corect. E adevarat, in urma altor intamplari deloc placute din trecut, am ales de asta data sistemul privat iesean. Dupa trei-patru luni, in care prezenta mea in fata mai multor medici a fost constanta si insistenta, nu aveam inca diagnostic", a subliniat Lucian Dan Teodorovici. Scriitorul iesean a fost diagnosticat, ulterior, cu cancer limfatic la Institutul Oncologic din Cluj, acolo unde a fost operat de urgenta, a doua zi dupa ce a fost vazut de un specialist. "Le-am sugerat eu insumi unor medici ca as putea avea boala aceasta"

Experienta scriitorului iesean cu medicul care i-a fost recomandat drept "cel mai bun chirurg oro-maxilo-facial din Moldova" este prezentata pe larg intr-un capitol din volumul "Cel care cheama cainii". Intr-un interviu acordat "Ziarului de Iasi", directorul MNLR a accentuat de ce "chiar si pentru o banala raceala" ar lua avionul cu destinatia Cluj. Lucian Dan Teodorovici a fost diagnosticat cu cancer limfatic la IRO Cluj, dupa cateva luni in care a fost vazut de mai multi specialisti din Iasi care nu i-au pus un diagnostic.

"Deoarece ma aflam sub un tratament biologic pentru o alta afectiune proprie, spondilita anchilopoietica - ce avea prin-tre posibilele efecte adverse tocmai cancerul limfatic, le-am sugerat eu insumi unor medici ca as putea avea boala aceasta. Ultimul medic, cel care m-a intarz... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro