Un medic a fost lovit peste fata si strans de gat in timp ce resuscita o pacienta la Spitalul din Turnu Severin

Medicul de garda din sectia de cardiologie a fost agresat de rudele unei paciente chiar in timp ce incerca sa-i salveze viata acesteia, in timpul manevrelor de resuscitare. Asistentul sef al spitalului, Virgil Grigorescu, spune ca interventia organelor de ordine solicitate la fata locului prin 112 nu a fost una prompta: "Din rapoartele facute in dimineata aceasta, a reiesit ca apartinatorul unui pacient in stare grava care fusese internata in jurul orei 15,00, in momentul in care s-a agravat si a trebui resuscitata, apartinatorii au fost extrem de agresivi.

acum 85 luni (4 Sep 2015)

Medicul de garda din sectia de cardiologie a fost agresat de rudele unei paciente chiar in timp ce incerca sa-i salveze viata acesteia, in timpul manevrelor de resuscitare.

Pacienta, o femeie in varsta de 85 de ani, fusese internata joi dupa-amiaza, la orele 15,00, la cardiologie, fiind cunoscuta cu patologie cardiaca in stadiu avansat. In jurul orei 21.00, pacienta a intrat in stop-cardiorespirator, medicul de garda fiind instiintat de catre asistenta.

S-au inceput manevrele de resuscitare cardio-respiratorie, timp in care rudele batranei au devenit agresivie, atat fizic cat si verbal cu medicul de garda Vilhelmina Toman si cadrele auxiliare, distrugand aparatura si impiedicand efectuarea resuscitarii. Au intervenit organele de politie si firma de paza", spune managerul spitalului, dr.

Agresorii au lovit doctorita peste fata, au strans-o de gat si i-au spart buza. O politista de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate, aflata in timpul liber, a incercat sa aplaneze conflictul, dar a avut parte de acelasi tratament din partea agresorilor.

Asistentul sef al spitalului, Virgil Grigorescu, spune ca interventia organelor de ordine solicitate la fata locului prin 112 nu a fost una prompta:

"Din rapoartele facute in dimineata aceasta, a reiesit ca apartinatorul unui pacient in stare grava care fusese internata in jurul orei 15,00, in momentul in care s-a agravat si a trebui resuscitata, apartinatorii au fost extrem de agresivi. Au chemate organele abilitate, care au venit cu o oarecare intarziere, iar reactia lor, din cate am inteles, a fost destul de lenta si destul de neadecvata situatiei respective.

La fata locului au intervenit mai multe echipaje de la IPJ Mehedinti si Jandarmerie, pe numele a patru agresori fiind intocmite dosare penale pentru lovire si alte violente.

Este al doilea caz de agresiune a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro