Un licean roman, bursier al Universitatii Stanford: As vrea sa plec din Romania, pentru ca eu consider ca pot gasi mai multe oportunitati de cariera acolo

"Eseurile au avut cam 600 de cuvinte fiecare si a trebuit sa ma descriu eu ca elev, ca persoana, cum sunt eu intr-o comunitate, calitatile mele principale de elev si sa descriu proiecte si concursuri la care am fost, sa spun prin ce m-au impulsionat. Spune ca dorinta de studiu, de a vrea si de a ajunge cat mai sus i-a fost insuflata de mic, de catre familie. In SUA ca acasa In tabara de vara de la Stanford sunt admisi numai elevii foarte talentati din punct de vedere academic si motivati pentru reusita, din intreaga lume. A fost, de exemplu, in Houston, la I-SWEEP, un concurs de pro-iecte din domeniul ingineriei, dar si de doua ori la International Space Development Conference, o data in Puerto Rico, o data in Toronto.

acum 71 luni (13 Mar 2017)

Alex Oprea isi va petrece vacanta mare in prestigioasa tabara de vara a Universitatii Stanford din Statele Unite ale Americii, "Stanford Pre-Collegiate Summer Institutes". Elevul Liceului Tehnic International de Informatica din Constanta a fost admis aici ca bursier in cadrul programului "Introducere in inginerie", ce va fi sustinut de catre profesori de inalta clasa din cadrul universitatii sus-numite, in perioada 25 iunie - 14 iulie 2017.

Alex spune ca ideea de a aplica la aceasta bursa i-a venit "pentru ca a vrut sa aiba o activitate in aceasta vara". A scris cinci eseuri si le-a prezentat celor din SUA rezultatele sale de pana acum. "Eseurile au avut cam 600 de cuvinte fiecare si a trebuit sa ma descriu eu ca elev, ca persoana, cum sunt eu intr-o comunitate, calitatile mele principale de elev si sa descriu proiecte si concursuri la care am fost, sa spun prin ce m-au impulsionat. Am scris despre mine ca m-am bazat pe ingeniozitate si pe dorinta de a munci, de a ma perfectiona", a marturisit Alex Oprea.

De la Garcia Marquez, la Gib Mihaescu

O zi normala din viata sa inseamna scoala si studiu. Sta pana la 13.30 la liceu, apoi, in unele zile, dupa ore are pregatire cu profesoara sa de fizica, Victoria Olaru, care l-a ghidat spre aceasta materie. Proiecte de robotica, de exemplu, sau diferite concursuri de proiecte. Dupa o scurta pauza, ma reapuc de teme si ma documentez pentru lucrul de a doua zi, pana seara. De exemplu, traind intr-un internat, socializez foarte mult si nu-mi ramane timp", spune el. Spune ca dorinta de studiu, de a vrea si de a ajunge cat mai sus i-a fost insuflata de mic, de catre familie.

In SUA ca acasa

In tabara de vara de la Stanford sunt admisi numai elevii foarte talentati din punct de vedere academic si motivati pentru reusita, din intreaga lume. Programul ofera oportunitatea elevilor de liceu pentru a-si dezvolta curiozitatea intelectuala si pentru a intalni si colabora cu alti elevi care au ace... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro