Un lector universitar, "creierul" escrocheriilor din dosarul Romprest. Cum a pus la cale ingineria financiara

Iustin Atanasiu Pop (37 de ani) este un lector la UBB care preda Contabilitate si care este cercetat, in stare de arest preventiv, pentru infractiuni de constituire a unui grup infractional organizat, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si complicitate la spalare de bani. La 30 de zile de absenta nemotivata de la cursuri, poate fi suspendat Cursurile lui Pop au fost preluate de alti profesori, iar la 30 de zile nemotivate de absenta la cursuri, facultatea poate solicita suspendarea lectorului.

acum 62 luni (12 May 2015)

Iustin Atanasiu Pop (37 de ani) este un lector la UBB care preda Contabilitate si care este cercetat, in stare de arest preventiv, pentru infractiuni de constituire a unui grup infractional organizat, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si complicitate la spalare de bani.

Concret, prin intermediul cabinetului sau individual de contabilitate si sub acoperirea ca realiza activitati de audit si contabilitate, Iustin Pop superviza tot ce insemna traseu financiar al grupului infractional, prelua solicitarile transmise de Florian Walter, stabilea cum sa fie retrasi banii din circuitul financiar al companiei Romprest Service si le transmitea membrilor grupului.

"Circuitul financiar prin care membrii gruparii fraudeaza bugetul de stat a fost initiat de numitul Pop Iustin-Atanasiu, fiind si persoana abilitata sa depuna electronic declaratiile financiar - fiscale catre ANAF, in numele tuturor societatilor din grupul "Naptrif", dar si al SC Laminat Aek SRL", se arata in referatul cu propunere de arestare preventiva a acuzatilor din dosarul Romprest, remis de DIICOT Bucuresti in urma unei solicitari.

Procurorii DIICOT Bucuresti sustin ca, intre 2012-2014, Pop prelua bani in numerar de la membrii grupului, se deplasa des in zona Bucurestiului ca sa-i predea. Ultima data ar fi fost localizat in Monaco

Omul de afaceri Florian Walter, suspectat ca a coordonat o retea specializata in evaziune fiscala si dat in consemn la frontiera in 6 mai, ar fi plecat din tara cu zece zile inainte de inceperea anchetei.

"A contribuit la realizarea circuitului comercial fictiv si a dirijat demersurile de infiintare a firmelor fantoma interpuse in circuitul comercial fictiv, a condus evidenta contabila a acestor firme, a depus electronic declaratiile in numele lor, a negociat cu reprezentantii bancilor conditiile deschiderii si utilizarii conturilor bancare asocia... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro