Un judet sub gunoaie. Nu au mai platit de un an taxele pentru ridicarea deseurilor

Contracul de concesionare pentru delegarea gestiunii serviciilor de colectare si transport a deseurilor din judetul Bacau este gata sa fie rupt de catre compania care a castigat licitatia de acum doi ani de zile, Romprest.

acum 27 luni (31 Oct 2017)

Din cauza datoriilor acumulate in judetul Bacau, Romprest a decis sa nu mai transporte, de astazi, deseurile produse.

Suma pe care o are de recuperat se ridica la aproximativ un milion de euro.

Contracul de concesionare pentru delegarea gestiunii serviciilor de colectare si transport a deseurilor din judetul Bacau este gata sa fie rupt de catre compania care a castigat licitatia de acum doi ani de zile, Romprest. Compania a trimis deja notificari catre Asociatia de Dezvoltare Comunitara pentru Salubrizare Bacau (ADIS), cea prin care se deruleaza proiectul finantat din fonduri europene, guvernamentale si de la Consiliul Judetean Bacau, proiect in valoare de 168 de milioane de lei.

Prin adresa din 25 octombrie, Romprest informeaza ADIS despre faptul ca suspenda serviciul pentru 36 de comune din judetul Bacau, din cauza datoriilor mari acumulate. Practic, exista unitati administrativ-teritoriale (UAT) care n-au platit de peste un an de zile taxa de gunoi, conform contractului incheiat de Romprest cu ADIS, prin intermediul CJ Bacau.

Din cele 36 de comune, de la data notificarii pana in prezent, se mai recuperasera banii de la cateva UAT-uri, insa este vorba despre sume mici, cuprinse intre 3.000 de lei si 20.000 de lei. Campionii absoluti ai datoriilor catre Romprest sunt municipiul Moinesti, cu 1.746.770 de lei si orasul Darmanesti, cu 626.702 de lei. La Darmanesti, functia de primar este ocupata de fostul subprefect, Constantin Toma. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro