Un judecator american a refuzat sa dispuna incetarea urmarii penale a lui Roman Polanski pentru agresiune sexuala

Un judecator american a refuzat sa dispuna incetarea urmarii penale a lui Roman Polanski pentru agresiune sexuala

Samantha Geimer, in varsta de 54 de ani si de 13 ani in acea perioada, a implorat in iunie tribunalul de a "inchide aceasta afacere", declarand ca procedurile interminabile i-ar afecta existenta si ca l-a iertat pe agresorul ei. Roman Polanski a recunoscut ca a intretinut relatii sexuale nepotrivite cu o minora, dupa ce celelalte capete de acuzare au fost abandonate, si a petrecut 42 de zile in inchisoare, dupa o intelegere cu Procuratura, inainte de a fi eliberat pe cautiune.

acum 52 luni (19 Aug 2017)

Potrivit acestuia, chiar daca de inchiderea dosarului ar beneficia victima, Samantha Geimer, "societatea are interesul ca o justitie echitabila sa fie facuta, ceea ce nu poate fi facut decat prin continuarea urmarii penale".

Samantha Geimer, in varsta de 54 de ani si de 13 ani in acea perioada, a implorat in iunie tribunalul de a "inchide aceasta afacere", declarand ca procedurile interminabile i-ar afecta existenta si ca l-a iertat pe agresorul ei.

Potrivit judecatorului, aceste declaratii demonstreaza din contra ca "refuzul acuzatului de a se supune ordinelor tribunalului si de a se prezenta pentru a-si primi condamnarea" au avut un impact "lung si traumatizant" asupra vietii Samanthei Geimer.

Cineastul, care a implinit vineri 84 de ani este acuzat ca a drogat-o pe Samantha Geimer si ca a violat-o in casa lui Jack Nicholson din Los Angeles in 1977.

Roman Polanski a recunoscut ca a intretinut relatii sexuale nepotrivite cu o minora, dupa ce celelalte capete de acuzare au fost abandonate, si a petrecut 42 de zile in inchisoare, dupa o intelegere cu Procuratura, inainte de a fi eliberat pe cautiune.

Cineastul a fugit apoi in Franta, in 1978, temandu-se ca va primi o pedeapsa mai dura, daca acea intelegere cu procurorii ar fi fost invalidata de un judecator.

In 2010, actrita britanica Charlotte Lewis l-a acuzat, la randul ei, pe Roman Polanski ca a violat-o in Paris, in 1983, cand ea avea varsta de 16 ani.

Marti, regizorul Roman Polanski, recompensat cu Oscar, a fost acuzat de viol pentru a treia oara, o femeie spunand, in cadrul unei conferinte de presa in Los Angeles, ca cineastul ar fi agresat-o in 1973, cand ea avea varsta de 16 ani.

Femeia, identificata drept Robin, s-a prezentat la conferinta de presa alaturi de avocatul ei, Gloria Allred. Totusi, Robin poate depune marturie impotriva cineastului in procesul de viol intentat de Samantha Geimer. Este autorul... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro