Un interlop din "Clanul Sportivilor" condamnat pentru tentativa de omor se plimba liber prin Anglia. "O bataie de joc la adresa UE si a justitiei britanice"

Un interlop din

Adrian Preda, un luptator MMA in varsta de 36 de ani, a primit o condamnare de noua ani si jumatate de inchisoare in Romania, pentru tentativa de omor, santaj si crima organizata. Sentintele tuturor celor 29 de condamnati din clanul "Luptatorii" insumau 220 de ani, dar condamnarea in cazul lui Preda a fost redusa la cinci ani si sase luni, in decembrie 2016, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie din Romania.

acum 33 luni (7 Apr 2018)

Adrian Preda, un luptator MMA in varsta de 36 de ani, a primit o condamnare de noua ani si jumatate de inchisoare in Romania, pentru tentativa de omor, santaj si crima organizata. Chiar si avocatul lui Preda i-a spus ca este "foarte norocos", in conditiile in care deputatii englezi au avertizat ca acest caz poate reprezenta un precedent pentru ca alti delincventi sa aleaga sa fuga de justitie in Marea Britanie.

Deputatul Tim Loughton, membru in comitetul pentru afaceri interne, a declarat: "Aceasta hotarare este incredibila si face instantele noastre de judecata de tot rasul in fata Europei. Cum este posibil sa fie corect ca un condamnat pentru tentativa de omor, care se ascunde de Romania, sa fie acum liber sa umble pe strazile din Marea Britanie, pe baza ingrijorarii unui judecator cu privire la lipsa confortului din inchisorile romanesti?". De asemenea, stabileste un precedent foarte periculos, pentru ca orice personaje similare din Romania se vor folosi de el, si va deschide usa pentru orice criminal care va dori sa vina aici stiind ca poate fi liber.

O condamnare comuna de 220 de ani

Adrian Preda reprezinta cel mai recent dintre cazurile de condamnati romani care exploateaza o lacuna legala si fug in Marea Britanie, folosindu-se de legile privind protejarea drepturilor omului pentru a preveni trimiterea lor inapoi in tara, arata "Daily Mail". Clanul "Luptatorii", din care face parte Preda, a facut contrabanda cu heroina in valoare de peste doua milioane de lire sterline, a furat pistoale si mitraliere de la o baza militara din Romania si este cunoscut pentru faptul ca deschidea focul asupra clanurilor rivale in plina strada.

In februarie 2016, Preda si alti 28 de interlopi au fost condamnati de o instanta din Bucuresti. Preda a fost gasit vinovat de tentativa de ucidere a unui interlop rival intr-un centru comercial, atacand victima cu sabii si cutite, impreuna cu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro