Un grup "de razesi" il numeste pe IPS Teofan "vulpe vicleana" si "lup eretic". Atacul online nu este asumat

Un grup

Dupa ce in Creta ai ridicat erezia la nivel de prin semnatura ta am tot asteptat sa-ti revii si sa incetezi de a mai minti obstea Moldovei si a Bucovinei, insa din scrisoarea pe care ai adresat-o preacuviosului parinte Pamvo de la schitul Radeni am constatat cu surprindere ca nu numai ca nu te dezici de ereziile la care te-ai facut partas in Creta, dar incepi sa-ti arati si coltii de lup eretic, amenintandu-l in mod viclean pe parintele Pamvo cu sanctiuni disciplinare daca nu reincepe a te pomeni ca arhiereu la Sfintele Slujbe", se arata in documentul citat.

acum 83 luni (19 Dec 2016)

Simpatizantii miscarii anti-sinod au distribuit duminica seara pe reteaua sociala Facebook un text taios, cu multiple invective la adresa IPS Teofan.

Textul este adresat IPS Teofan si este conceput ca o replica la reactia MMB care ar fi atentionat un preot din Neamt ca intreruperea pomenirii superiorului ierarhic se sanctioneaza disciplinar. Preotul Pamvo de la schitul Radeni ar fi intrerupt pomenirea mitropolitului MMB si ar fi primit astfel o scrisoare de la mitropolie prin care era anuntat ca poate fi sanctionat pentru decizia sa. In replica, simpatizantii miscarii anti-sinod au conceput un text dur cu titlul "Ia aminte, vulpe vicleana" si destinat "domnului Teofan, ca mitropolit nu poti fi numit cata vreme zaci in minciuna, viclenie si erezie", dupa cum se arata in textul citat. Jigniri la adresa mitropolitului

IPS Teofan este jignit de mai multe ori in textul asumat de "un grup de razesi" care nu-si divulga numele. Si nu cumva sa indraznesti sa te atingi de parintele Pamvo, de obstea si de schitul lui!", conchid "razesii".

"Ia aminte, vulpe vicleana:

D-le Teofan,

Ca mitropolit nu poti fi numit cata vreme zaci in minciuna, viclenie si erezie, iar Canonul al 15-lea de la Sinodul I-II din Constantinopol din anul 861 te numeste minciuno-episcop si minciuno-invatator. Dupa ce in Creta ai ridicat erezia la nivel de prin semnatura ta am tot asteptat sa-ti revii si sa incetezi de a mai minti obstea Moldovei si a Bucovinei, insa din scrisoarea pe care ai adresat-o preacuviosului parinte Pamvo de la schitul Radeni am constatat cu surprindere ca nu numai ca nu te dezici de ereziile la care te-ai facut partas in Creta, dar incepi sa-ti arati si coltii de lup eretic, amenintandu-l in mod viclean pe parintele Pamvo cu sanctiuni disciplinare daca nu reincepe a te pomeni ca arhiereu la Sfintele Slujbe", se arata in documentul citat.

Textul mai precizeaza ca, potrivit site-ului MMB... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro