Un Gaburici pentru linistea Moscovei

A doua zi, PLDM l-a propus pentru functia de premier pe Chiril Gaburici, un tanar antreprenor in varsta de 38 de ani, prezentat ca un soi de tehnocrat neafiliat politic, venit din mediul de afaceri. Gaburici nu este vreun absolvent de MBA in Occident (dimpotriva, a absolvit Universitatea Slavona, o institutie pseudo-academica, infiintata de comunisti pentru a promova moldovenismul slavon si alte teorii de inspiratie kaghebista), dar trebuie sa fi servit exemplar interesele clanului Aliev pentru ca, dupa etapa Moldcell, a fost promovat in "centrala de la Baku", unde a fost numit in functia de director general al Azercell.

acum 64 luni (17 Feb 2015)

Premierul desemnat sambata de presedintele Nicolae Timofti, Chiril Gaburici, incepe astazi consultarile -pentru formarea unui nou guvern, dupa ce joia trecuta Cabinetul Leanca 2 nu a intrunit majoritatea voturilor in -Parlamentul de la Chisinau.

Desemnarea de catre Partidul Liberal Democrat (PLDM) a unui vechi -asociat al liderului -partidului, Vlad Filat, care are legaturi bune cu clanul Voronin, risipeste cortina de fum care acopera viata politica de dincolo de Prut. Cele doua partide care au format guvernul minoritar - PLDM-ul fostului premier Vlad Filat si Partidul Democrat al lui Vlad Plahotniuc si Marian Lupu, nu au reusit sa stranga decat 42 de voturi.

Ar fi putut obtine fara probleme o majoritate daca ar fi acceptat conditiile puse de Partidul Liberal al lui Mihai Ghimpu, daca faceau o intelegere de sustinere parlamentara cu Partidul Comu-nistilor al lui Vladimir Voronin sau daca reuseau sa racoleze noua parlamentari, asa cum au mai facut-o in trecut. Cum n-au negociat nimic cu nimeni si nici nu s-au lansat intr-o campanie de cumparat voturi, deznodamantul nu putea fi altul decat respingerea Guvernului Leanca 2.

A doua zi, PLDM l-a propus pentru functia de premier pe Chiril Gaburici, un tanar antreprenor in varsta de 38 de ani, prezentat ca un soi de tehnocrat neafiliat politic, venit din mediul de afaceri. Pe vremea Guvernului Filat, Gaburici era directorul companiei de telefonie mobila Moldcell si se afla in cercul de afaceri din jurul prim-ministrului.

Prin urmare, in ierarhia Azercell nu urci pe baza de merit personal si criterii corporatiste de performanta, ci in masura in care te faci util si placut clanului Aliev si acolitilor sai, care primesc diverse sinecuri pentru a ramane loiali. Gaburici nu este vreun absolvent de MBA in Occident (dimpotriva, a absolvit Universitatea Slavona, o institutie pseudo-academica, infiintata de comunisti pentru a promova moldovenismul slavon si alte teorii de inspiratie kaghebista), ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro