Un fost premier al Italiei face o previziune alarmanta: Europa se va dezmembra in scurt timp

Dar dacă vom continua să ne gandim că trebuie să așteptăm pană după alegerile la nivel național inainte de a face ceva, nu vom face decat să așteptăm și nu ne permitem acest lucru, deoarece, sincer, nu cred că problemele europene mai pot aștepta 12 luni.

acum 81 luni (6 Sep 2016)

Fostul premier italian Enrico Letta iși exprimă temerea că la anul pe vremea asta 'nu va mai exista o Europă', informează marți Agerpres.

Intr-un interviu pentru Deutsche Welle, Letta și-a exprimat temerea că, la anul pe vremea asta, s-ar putea să nu mai existe "o Europă".

Intrebat dacă consideră că 'ideea europeană' nu mai este la fel de populară cum era candva, Letta a confirmat: 'Absolut. Oamenii sunt mai puțin entuziaști in legătură cu Europa și consecința este că liderii săi, politicienii, cred că și ei trebuie să fie mai puțin entuziaști, pentru a obține voturi.

Intrebat dacă este 'ingrijorat de apropiatele alegeri din țări europene precum Franța, unde rezultatele ar putea fi chiar mai rele decat inainte', fostul premier italian a declarat că 'Franța și Germania vor avea alegeri anul viitor, și probabil că și Spania'. 'Intrăm intr-o perioadă in care, dacă adăugați și referendumul din Italia (pe tema schimbării Constituției — n.r.), vom avea 12 luni in care politicienii din patru țări mari din zona euro vor trebui să răspundă in fața alegătorilor lor pentru politicile pe care le-au impus. Dar dacă vom continua să ne gandim că trebuie să așteptăm pană după alegerile la nivel național inainte de a face ceva, nu vom face decat să așteptăm și nu ne permitem acest lucru, deoarece, sincer, nu cred că problemele europene mai pot aștepta 12 luni. Ne aflăm deja intr-un proces de dezintegrare, deci dacă trebuie să așteptăm pană in septembrie 2017, după referendumul din Italia, alegerile din Spania, alegerile din Franța și alegerile din Germania, mă tem că in septembrie 2017 nu va mai exista o Europă'. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro