Un fost maior din Armata, acuzat ca a "tepuit" Ministerul Apararii cu aproape 15.000 de euro

Un fost maior din Armata, acuzat ca a

Inspectorii Directiei de Prevenire si Investigare a Coruptiei si Fraudelor din MApN au descoperit in urma unui control mai multe nereguli comise de maiorul in rezerva Marius Catalin Vintila pentru obtinerea chiriei acordate cadrelor militare. "Varsta la care am fost trecut in rezerva mi-a creat si imi creeaza in continuare mari probleme in gasirea unui loc de munca si ca urmare posibilitatile mele financiare prezente sunt extrem de mici, neavand inca un loc de munca stabil din care sa ma intretin", arata maiorul in rezerva judecat de Tribunalul Militar din Timisoara.

acum 79 luni (2 Sep 2014)

Inspectorii Directiei de Prevenire si Investigare a Coruptiei si Fraudelor din MApN au descoperit in urma unui control mai multe nereguli comise de maiorul in rezerva Marius Catalin Vintila pentru obtinerea chiriei acordate cadrelor militare. In urma neregulilor gasite Directia de Prevenire si Investigare a Coruptiei si Fraudelor din MapN a sesizat Parchetul Militar. Ancheta penala a scos la iveala faptul ca ofiterul a solicitat plata compensatiilor in baza mai multor contracte de inchiriere care s-a dovedit a fi falsificate, persoanele care apareau in acte ca si proprietari ce au inchiriat locuinta sustinand ca nu au semnat contractul si nici macar nu il cunosc pe Vintila.

"Cu exceptia unui contract, toti proprietarii mentionati in celelalte contracte au declarat ca nu au incheiat contracte de inchiriere cu maiorul Vintila Marius Catalin, iar semnaturile de la rubrica proprietar nu le apartin", se arata in rechizitoriul de trimitere in judecata. Documentul autentifica o declaratie prin care Vntila arata ca nu detine nici el si nici sotia sau copiii un apartament in Craiova, iar locuinta pe care o inchiriaza nu apartine parintilor sau socrilor.

De asemenea, maiorul este acuzat ca a falsificat si o adeverinta emisa de Politia Dolj. Documentul a fost solicitat de MapN pentru verificare persoanelor care beneficiaza de compensarea chiriei. Am solicitat acest drept in mod legal, iar partea vatamata avea posibilitatea si dreptul legal de a-mi-l acorda sau nu, fiind instituite conform legii comisii de verificare si decizie, iar aceste comisii au decis, in cunostinta de cauza, ca indeplinesc toate conditiile legale de acordare a acestei compensatii", a aratat maiorul in rezerva intr-unul din documentele depuse la dosar.

Marius Vintila mai reclama ca a fost trecut in rezerva fara drept de pensie, fara un ajutor social sau fara alta forma de intr-ajutorare sau protectie sociala. "Varsta la care am... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro