Un fost international german ar fi putut antrena Romania la Euro, daca Iordanescu l-ar fi refuzat pe Burleanu

Un fost international german ar fi putut antrena Romania la Euro, daca Iordanescu l-ar fi refuzat pe Burleanu

Nici din punct de vedere moral nu avea o pozitie foarte buna, pentru ca in campania pentru alegerile de la Federatia Romana de Fotbal din 2014 se pozitionase ca un sustinator infocat al lui Gica Popescu, iar dupa arestarea acestuia a virat spre tabara lui Razvan Burleanu. FRF are un parteneriat strategic cu Federatia Daneza de Fotbal, dar si relatii foarte bune cu Federatia Olandeza de Fotbal, astfel ca viitorul antrenor al Romaniei ar putea veni de acolo.

acum 46 luni (21 Jun 2016)

Contractul lui Anghel Iordanescu expira la finalul Campionatului European si sunt sanse nule ca intelegerea sa fie prelungita si pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2018. Nici din punct de vedere moral nu avea o pozitie foarte buna, pentru ca in campania pentru alegerile de la Federatia Romana de Fotbal din 2014 se pozitionase ca un sustinator infocat al lui Gica Popescu, iar dupa arestarea acestuia a virat spre tabara lui Razvan Burleanu.

Toate aceste lucruri, dar si nesfarsitele balbe pe care le-a facut, i-au conturat un portret care nu putea oferi nimanui incredere si care a demonstrat ca limitele lui fusesera demult atinse. Pentru postul de selectioner, conducerea Federatiei Romane de Fotbal nu a negociat deocamdata cu nimeni la vedere, dar cea mai plauzibila varianta este aducerea unui tehnician strain. FRF are un parteneriat strategic cu Federatia Daneza de Fotbal, dar si relatii foarte bune cu Federatia Olandeza de Fotbal, astfel ca viitorul antrenor al Romaniei ar putea veni de acolo. Pe lista scurta a lui Razvan Burleanu s-a mai aflat un tehnician din strainatate si in 2014, ca varianta de inlocuire a lui Victor Piturca. Bruno Labbadia a semnat intre timp cu Hamburger SV, insa mai mult ca sigur ca federalii au in minte alte exemple similare, mai ales ca obiectivul numarul unu, Mircea Lucescu, a semnat cu Zenit St. Petersburg, deci este imposibil de adus si de aceasta data.

Modelul a functionat in alte sporturi

Modelul tehnicianului strain a functionat excelent in cazul altor sporturi de echipa. Octavian Morariu, actualul membru al Comitetului International Olimpic si presedinte al Rugby Europe, a fost primul care a implementat acest model, la inceputul anului 2002, cand l-a numit pe Bernard Charreyre la carma nationalei de rugby, dupa ce "stejarii" fusesera zdrobiti de Anglia, scor 0-134, in toamna anului 2001. Declinul a fost stopat si echipa a inceput o perioada de l... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro