Un fost DIRECTOR din cadrul Ministerului JUSTITIEI este urmarit PENAL penru luare de MITA in dosarul lui FENECHIU

Un fost DIRECTOR din cadrul Ministerului JUSTITIEI este urmarit PENAL penru luare de MITA in dosarul lui FENECHIU

"In perioada 2012-2013, suspectul Krech Ion, in calitate de director al Directiei Tehnologia Informatiei din cadrul Ministerului de Justitie, manager al unuia dintre proiectele derulate de minister si membru in comisia de licitatie, a pretins si primit, printr-un intermediar, de la reprezentantii unei firme de software, in trei transe, suma totala de 239.000 euro.

acum 47 luni (23 Jun 2016)

Fostul director al Directiei Tehnologia Informatiei din Ministerul Justitiei, Ion Krech este pus sub urmarire penala pentru luare de mita in dosarul in care este acuzat si fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, potrivit DNA.

"In perioada 2012-2013, suspectul Krech Ion, in calitate de director al Directiei Tehnologia Informatiei din cadrul Ministerului de Justitie, manager al unuia dintre proiectele derulate de minister si membru in comisia de licitatie, a pretins si primit, printr-un intermediar, de la reprezentantii unei firme de software, in trei transe, suma totala de 239.000 euro. Acesti bani au fost pretinsi si primiti pentru ca suspectul Krech Ion sa sprijine aceasta firma in castigarea licitatiei pentru atribuirea si derularea unui proiect derulat de Ministerul Justitiei, in valoare de 14.700.000 lei fara TVA", potrivit Directiei Nationale Anticoruptie.

Conform procurorilor DNA, cu cateva luni inainte de publicarea oficiala, cu ajutorul aceluiasi intermediar, Ion Krech a inmanat reprezentantilor firmei de software caietul de sarcini ce urma sa fie publicat de Ministerul Justitiei. Alaturi de reprezentantii firmei respective a pus la punct si redactat documentele aferente licitatiei, introducand in continutul acestora solicitari menite sa ii favorizeze pe acestia din urma, scrie Mediafax. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro